Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εγκρίθηκε η  επικαιροποιημένη – συνεχιζόμενη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο: «ΟΧΕ – ΒΑΑ Στρατηγική ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη “2 γέφυρες + 4 ακτές”» του Δήμου Χαλκιδέων, συνολικού προϋπολογισμού 26.777.461,02 ευρώ και επιλέξιμου προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», ύψους 24.000.000 ευρώ.

Η «Σ.Β.Α.Α.» καθορίστηκε κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης, την οποία διενήργησε ο Δήμος Χαλκιδέων και κατέληξε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε συγκεκριμένη δέσμη έργων και δράσεων, που δύναται να συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τα έργα και οι δράσεις που παρουσιάζονται στον ακόλουθο πίνακα:

 

 

 

Κάθε πράξη που περιλαμβάνεται στον πίνακα θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο ειδικής πρόσκλησης, που θα εκδώσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021- 2027».

Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εγκρίνουμε την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων με έργα ύψους 24 εκατ. ευρώ. Προχωρούμε στην έκδοση ειδικής πρόσκλησης, ώστε ο Δήμος να υποβάλλει τους αντίστοιχους φακέλους για να οδηγηθούμε στις εντάξεις των έργων.

 Μεταξύ αυτών είναι σημαντικές νέες παρεμβάσεις, όπως:

  • Ανέγερση νέας σχολικής υποδομής για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας.
  • Έργα αναβάθμισης της οδού Αβάντων.
  • Έργα αναβάθμισης της πλατείας Αγ. Νικολάου και των περιμετρικών οδών.

Περιλαμβάνονται επίσης και κομβικά, συνεχιζόμενα έργα, όπως

  • Ανάπλαση της κύριας οδικής αρτηρίας Ελ. Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης.
  • Αποκατάσταση της Οικίας της Οδού Παίδων.

»Σε συνεργασία με τους Δήμους μας, δίνουμε απαντήσεις σε πολεοδομικά, αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά ζητήματα στις πόλεις της Περιφέρειας μας, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button