ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δωρεά στην Π.Ε. Χανίων από δημότισσα: Τέσσερις πορσελάνινες κούκλες βρήκαν νέα στέγη (pic)

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την κ. Δήμητρα Καρκάνη- Κτιστάκη για τη δωρεά της, και κυρίως για την πολύτιμη προσφορά της στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του τόπου μας

Τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, η κ. Δήμητρα Καρκάνη-Κτιστάκη, συνοδευόμενη από τον γιο της κ. Άγγελο Κτιστάκη, με σκοπό να προβεί σε δωρεά τεσσάρων πορσελάνινων κούκλων με χειροποίητες κρητικές φορεσιές δημιουργίας της, οι οποίες βρήκαν νέα στέγη μέσα σε γυάλινη προθήκη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. 

Αφού η κ. Κτιστάκη αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία και την ιδιαιτερότητα κατασκευής των στολών, ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για την στήριξή του, ιδιαίτερα όσον αφορά στην έκδοση του βιβλίου της με τίτλο «Η τέχνη της Κρητικής Φορεσιάς», το οποίο εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης το 2023 και παρουσίασε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων το Φεβρουάριο 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. 

Ο κ. Καλογερής με τη σειρά του ευχαρίστησε την κ. Κτιστάκη για τη δωρεά της, και κυρίως για την πολύτιμη προσφορά της στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του τόπου μας, στην οποία αφιέρωσε όλη τη ζωή της, μεταλαμπαδεύοντας ακούραστα την τέχνη της στις νεότερες γενιές, με αγάπη και μεράκι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button