Διεθνής επικαιρότητα

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Γερμανίας λόγω Ντεμιράλ

Διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε ανάμεσα σε Γερμανία και Τουρκία μετά τη χειρονομία του Τούρκου ποδοσφαιριστή, Μερίχ Ντεμιράλ, που σχημάτισε το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων κατά τον πανηγυρισμό του στο παιχνίδι με την Αυστρία.

«Υπήρχε η χαρά για το γκολ. Είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος και το ένιωσα στην ψυχή μου όταν έβαλα το γκολ και είμαι χαρούμενος που έκανα αυτήν την κίνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή όμως η κίνηση του προκάλεσε αντιδράσεις σε Γερμανία αλλά και στην Αυστρία που απαγορεύεται ως σύμβολο.

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για το ζήτημα αυτό και στην ανακοίνωση της ανέφερε πως ορίστηκαν ερευνητές ηθικής και πειθαρχίας. Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας μέσω κοινωνικών δικτύων κατήγγειλε τον πανηγυρισμό αυτό και δήλωσε ότι ‘στα γήπεδα μας δεν υπάρχει κανένας χώρος για τα σύμβολα των γκρίζων λύκων’.

Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις με το υπουργείο Εξωτερικών να αντιδρά στην UEFA και χαρακτηρίζει την έρευνα ως απαράδεκτη. ‘Καταδικάζουμε τις πολιτικά υποκινούμενες αντιδράσεις στη χρήση ενός ιστορικού και πολιτιστικού συμβόλου με τρόπο που δεν στοχεύει κανέναν κατά τη διάρκεια του εορτασμού ενός αθλητικού γεγονότος’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε πως και η UEFA μπήκε στο καραβάνι αυτών που νιώθουν έχθρα για την Τουρκία.

Πηγή: skai.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button