ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δύσκολες ώρες για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα αποφάσεων η Κυριακή – Με το ένα πόδι εκτός η ομάδα Αχτσιόγλου

Κρίσιμες ώρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να είναι χωρισμένος στα δύο

Χωρισμένος στα δυο φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον έχει απομείνει μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τον Χρήστο Τσιγούρη, «διαπιστώθηκε αυτό και χωρικά με τον διαφορετικό τόπο πορείας στην επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν το άνοιγμα του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να τους πείσει και αν είναι επί της ουσίας, γιατί φαίνεται να υπάρχει αμφιθυμία ή τουλάχιστον μια ομάδα στελεχών να κρατά πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στην ομάδα των 6+6, καθώς από τη μια υπάρχει άνοιγμα, από την άλλη υπήρχε η προειδοποιητική βολή για αποστασία και σήμερα η συζήτηση στελεχών της προεδρικής πλευράς επικεντρώνεται στις έδρες των βουλευτών που θα θελήσουν να αποχωρήσουν. Υποστηρίζουν ότι θα είναι ανήθικο από τη μία να παραιτηθούν, να αποχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να κρατήσουν τις έδρες αυτές που τους έδωσε ο ελληνικός λαός».

Όπως πρόσθεσε ο δημοσιογράφος, «η συζήτηση πηγαίνει στο πώς θα γίνει η κοινοβουλευτική διευθέτηση και στο κατά πόσο θα επηρεάσει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς».

Πάντως, το κρίσιμο ζητούμενο είναι η Πανελλαδική Συνεδρίαση της Ομάδας των 6+6, των στελεχών που συνασπίζονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, αύριο, Κυριακή. Θα συζητήσουν οι βουλευτές, θα ακούσουν τι έχουν να τους πουν τα άλλα μέλη και ακολούθως θα τοποθετηθούν. Αν τώρα αύριο είναι η μέρα των ανακοινώσεων, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, καθώς θα προηγηθεί εξαντλητική συζήτηση.

Σημειώνεται στο μεταξύ ότι το Σάββατο μέσω επιστολής ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα 26 μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσω αυτής μιλούν για πολιτική μετάλλαξη του κόμματος και αναφέρουν πως θα αναζητήσουν αλλού στέγη.

Δείτε το βίντεο:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button