ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Βιάννο και Σητεία (pics, vid)

Δύο μεγάλες φωτιές εκδηλώθηκαν την Τετάρτη (20/9) σε Σητεία και Βιάννο – Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις – Οι φωτιές αργά το βράδυ τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο

Υπό μερικό έλεγχο που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (20/9)  κοντά στη Δημοτική Κοινότητα Μαρώνειας Σητείας στο Λασίθι, καθώς και η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το βράδυ σε αγροτοδασική περιοχή στον Δήμο Βιάννου του νομού Ηρακλείου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στις εστίες υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. 

Ειδικότερα, στην δεύτερη φωτιά στη Βιάννο που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα για την κατάσβεσή της έσπευσαν και επιχείρησαν 16 οχήματα, 35 υπάλληλοι από ΔΠΥ Ηρακλείου, μία ομάδα ΕΜΟΔΕ, Μία ομάδα πεζοπόρου, ενώ συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και οχήματα και μηχανήματα ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο και εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης: 

Η φωτιά στη Σητεία

Η πρώτη φωτιά, που επίσης βρίσκεται σε υπό μερικό έλεγχο, εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι κοντά στη Δημοτική Κοινότητα Μαρώνειας Σητείας στο Λασίθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ένα χιλιόμετρο απο την κοινότητα της Μαρωνιάς σε αγροτική περιοχή καίγοντας χορτολιβαδική χαμηλή βλάστηση και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέεουν από βόρειες διευθύνσεις στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Στη περιοχή έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία και την Ιεράπετρα, με 16 οχήματα, 45 υπάλληλοι ΔΠΥ Λασιθίου, 1 Ομάδα ΕΜΟΔΕ, μία Ομάδα πεζοπόρων, ένα ελικόπτερο της Υπηρεσίας, οχήματα και μηχανήματα ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο από το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button