Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Δεν υπάρχουν οργανώσεις στη Δύση με δίκαιους κανόνες, γι’ αυτό έγιναν οι BRICKS”

«Δεν υπάρχουν οργανώσεις στη Δύση που να έχουν δίκαιους κανόνες με την έννοια της ισότητας και της γνήσιας συναίνεσης», επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργέϊ Λαβρόφ.

“Οι BRICS δεν πρέπει να μετατραπούν από μια συγκέντρωση κρατών σε μια πλήρη οργάνωση με γραμματεία. Οι BRICS δεν είναι οργάνωση, αλλά ένωση. Είναι μια μελλοντική ομπρέλα. Οι BRICS είναι ένα σύμβολο, είναι ουσιαστικά η επιθυμία της πλειοψηφίας του κόσμου να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες της, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα του άλλου.

Από την 1η Ιανουαρίου, στην ένωση θα προσχωρήσουν η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία. Η Αργεντινή είπε ότι δεν θα ενταχθεί στους BRICS όπως είχε προγραμματιστεί με τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι να εκφράζει απροθυμία να υποστηρίξει τους οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα και τη Βραζιλία, σχεδιάζοντας να εργαστεί για την οικονομική προσέγγιση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Συνολικά, περισσότερες από 40 χώρες έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον να ενταχθούν στους BRICS, σύμφωνα με την πρόεδρο της Νότιας Αφρικής του 2023. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι η BRICS σχεδιάζει να καταρτίσει έναν κατάλογο υποψηφίων για το καθεστώς εταίρου-κράτους της ένωσης πριν από την επερχόμενη σύνοδο κορυφής στη ρωσική πόλη Καζάν το 2024.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button