ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Στο Δημαρχείο Χανίων η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή – «Τρέχει η προετοιμασία του Πειραματικού Λυκείου»

Αναλύθηκαν εκτενώς και τα διαδικαστικά ζητήματα για την προετοιμασία ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά

Την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους, Αντ. Ι. Βαρδάκη και Μιχ. Τσουπάκη.

Την Υφυπουργό συνόδευαν οι τοπικοί βουλευτές, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπ. Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, η πρ. βουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής, Νόνη Δούνια, καθώς και τοπικά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος.

Η κ. Μακρή είχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με ζητήματα της Παιδείας, για τη σχολική στέγη στον Δήμο Χανίων, ενώ αναλύθηκαν εκτενώς και τα διαδικαστικά ζητήματα για την προετοιμασία ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η διαδικασία για την έναρξη λειτουργίας του Πειραματικού Λυκείου Χανίων «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς και με τη νέα σχολική χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα στεγάσει τους πρώτους μαθητές. «Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι από κοινού προσπάθειες για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων, κι εντέλει τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Η κα Υφυπουργός επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία και συνεννόηση που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου-Δήμου και υπογράμμισε πως «με πολλή χαρά πληροφορήθηκα, ότι όπως είχαμε συμφωνήσει, έτσι ακριβώς προχωράει το χρονοδιάγραμμα και οι ενέργειες για την ίδρυση του πρώτου Πειραματικού Λυκείου Χανίων, έγκαιρα και έγκυρα».

Την καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και την ετοιμότητα για τη νέα σχολική χρονιά, υπερτόνισαν με δηλώσεις τους και οι δύο Βουλευτές Χανίων, κ. Βολουδάκη και κ. Μαρκογιαννάκης, ενώ η κ. Δουνδουλάκη σημείωσε ότι και στα ζητήματα Πολιτισμού το ενδιαφέρον του Υπουργείου είναι μεγάλο και η συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button