Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Δήμος Χίου: Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με σύνθημα “ο Πολιτισμός πάει παντού”

Ενα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων, από συναυλίες με γνωστά ονόματα, θεατρικά σχήματα από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το νησί, επιστημονικά συνέδρια, γιορτές τοπικών προϊόντων και κινηματογράφο σε παραλίες και χωριά, παρουσίασε για αυτό το καλοκαίρι η Δημοτική Αρχή Χίου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής έδωσε το πολιτικό στίγμα και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας με την ειδική σύμβουλο Δημάρχου Βιβή Ποταμούση παρουσίασαν τις εκδηλώσεις που είτε είναι διοργανωτής ο Δήμος, είτε τις έχεις υπό την αιγίδα του, είτε παραχωρεί χώρο ή απλά συντόνισε τις προσπάθειες για να πραγματοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Γιάνης Μαλαφής χαρακτήρισε το φετινό πρόγραμμα, από τις 14 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, σαν «τα προεόρτια για την επόμενη χρονιά όπου ο Δήμος θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία του για τα πολιτιστικά δρώμενα και που στόχο έχουν να μην γίνονται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο».

«Ο Πολιτισμός πάει παντού», συνέχισε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αμέντας δίνοντας ως παραδείγματα συναυλία που γίνεται στη Βολισσό και παράσταση με έργο του Αριστοφάνη στα Καρδάμυλα. Αυτό που τόνισαν τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και η ειδική σύμβουλος Βιβή Ποταμούση είναι ότι από πολύ νωρίς ο Δήμος ήρθε σε επαφή είτε με φορείς είτε με γραφεία καλλιτεχνών έτσι ώστε να μπορέσουν να έρθουν μεγάλα ονόματα στη Χίο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διοργανωτής είναι ο Δήμος Χίου. Ευχαριστώντας τους εργαζόμενους του Δήμου στους τομείς του Πολιτισμού που εργάστηκαν πάνω σε αυτό το θέμα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δήμου για τα πολιτιστικά δρώμενα ανέρχεται μέχρι το τέλος του χρόνου σε 70-80.000 ΕΥΡΩ.

Ετσι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες των συναυλιών με μεγάλα ονόματα να έρχονται στη Χίο, και συγκεκριμένα με σειρά εμφάνισης οι: Ιουλία Καραπατάκη, Μαρίνα Σάττι, Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσα Μποφίλιου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Παντελής Θαλασσινός (σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Χίου), Νατάσσα Θεοδωρίδου και Αναστασία, Γιάννης Χαρούλης κ.α..
Επίσης θεατρικές παραγωγές από καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες, είτε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Μία σημαντική ακόμα δράση από πλευράς Δήμου είναι οι προβολές κινηματογράφου κατά τον μήνα Αύγουστο σε χωριά αλλά και παραλίες του νησιού.

Μάλιστα πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι πως σχήματα από τη Χίο που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παραστάσεις και λοιπές δράσεις στα χωριά του νησιού, θα έχουν και σχετική βοήθεια από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει και σχετικό QR που θα αναρτηθεί σε καταστήματα και σε άλλα σημεία του νησιού με όλο το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button