Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Δήμος Χίου: Μέχρι 31 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης από τους πυρόπληκτους

Αιτήσεις για αποζημιώσεις καλούνται να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χίου οι κάτοικοι της κοινότητας Σιδηρούντας που επλήγησαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024.

Έντυπα αιτήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου (https://www.chios.gov.gr/prostasia-tou-politi/#oikonomikes), αλλά και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2).

Οι αιτήσεις αφορούν καταστροφές σε κύριες κατοικίες. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν υποβάλλονται είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δήμου Χίου (protokollo@chios.gov.gr), είτε αυτοπροσώπως στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Χίου, τόσο από ιδιοκτήτες όσο και από ενοικιαστές.

Για τις καταστροφές σε επιχειρήσεις την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ενώ για τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες η αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ (τηλ. 22713.51408 & 227135.1419).

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση πληγείσας οικίας ή επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, κ.α.), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο της αίτησης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι την 31 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου Χίου: 22713.50055 και 22713.51402.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button