ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δήμος Ρεθύμνου: Συνεργασία με τον Δήμο Κλουζ Ρουμανίας

Οι βάσεις για την επίτευξη γόνιμης και αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης και του Δήμου Κλούζ – Ναπόκα της Ρουμανίας μπήκαν σήμερα, στο πλαίσιο αντίστοιχης συνέργειας που υλοποιείται μεταξύ του Πανεπιστημίου της ίδιας πόλης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών, Διοικητικών και Επικοινωνιακών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κλουζ (babes Bolyai University Cluj) Dr Calin Hindtea, ο οποίος παράλληλα είναι και Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Κλουζ – Ναπόκα κ. Εμίλ Μποκ.

Ο δρ Καλίν Χιντέα υπήρξε επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κ. Εμίλ Μπόκ, όταν εκείνος υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός την Ρουμανία, από το 2008 έως το 2012 και η συνεργασία τους συνεχίζεται καθώς ο πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται έκτοτε Δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της φίλης χώρας. 

Η συνάντηση έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Ρεθύμνης σε θέματα παιδείας δρ Νεκτάριου Παπαδογιάννη καθώς επίσης του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Κώστα Σπανουδάκη. Η συζήτηση που διεξήχθη αφορούσε την συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο δήμων και των δύο Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων πάνω σε θέματα ανταλλαγής καλών πρακτικών και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Μάλιστα έχει ήδη προγραμματιστεί επίσκεψη του Αντιδημάρχου κ. Παπαδογιάννη στην πόλη και το Πανεπιστήμιο της Κλούζ τον προσεχή Οκτώβριο. Εκεί θα συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο με αντικείμενο την αλληλεπίδραση των τοπικών πανεπιστημίων με τις πόλεις που τα φιλοξενούν και η εισήγηση του Δρ Νεκτάριου Παπαδογιάννη θα αφορά την καλή πρακτική της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Ρέθυμνο. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα προετοιμαστεί η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των δημάρχων των δύο δήμων, κατόπιν των σχετικών προσκλήσεων που έχουν απευθυνθεί και από τις δύο πλευρές. 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button