ΑττικήΤοπικές Είδησης

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η ανάγκη της αφύπνισης και της ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων για την προάσπιση όλων των ζώων. Άλλωστε η κλιματική κρίση προβάλει, ως αναγκαία συνθήκη τη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος και της πανίδας.

Χρειάζεται όλοι μας να συνεργαστούμε δημιουργικά για να εξασφαλίσουμε το σεβασμό προς τα ζώα. Αυτό απαιτείται να γίνεται από την Αυτοδιοίκηση, την Κεντρική Διοίκηση και  κάθε οργάνωση και ομάδα που υπερασπίζεται τα ζώα. 

Ως Περιφέρεια Αττικής, κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο λάβαμε ένα σύνολο πρωτοβουλιών και υλοποιήσαμε ένα πλέγμα δράσεων. Είχαμε στενή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, συμβάλλοντας ενεργά σε ζητήματα που αφορούν τόσο στα αδέσποτα, όσο και συνολικά στα ζώα.

Ταυτόχρονα  συνεργαστήκαμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που παρουσιάζονται.  Χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς  δημιουργήσαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ένα κοινό μέτωπο επικοινωνίας και δράσης σε κάθε γωνιά της Αττικής προκειμένου να αναπτυχθεί μια ασπίδα προστασίας των ζώων. 

Τα ζώα έχουν ανάγκη από την προστασία μας και θα πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι δεν αποτελούν ένα αξεσουάρ. Επειδή δεν έχουν φωνή αποτελεί δείγμα παιδείας και πολιτισμού να σεβόμαστε τη ζωή τους, να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε.

Τόσο ως Δήμαρχος, όσο και ως Περιφερειάρχης έχω συμβάλει  ενεργά σε ζητήματα που αφορούν συνολικά στα ζώα συντροφιάς. Μεταξύ άλλων, να υπενθυμίσω ότι κατά την περίοδο της πανδημίας, η Περιφέρεια εξασφάλισε σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδότησε την προμήθεια  ασθενοφόρου και γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), επίσης στηρίξαμε ειδικές ημερίδες και δράσεις όπως πρόσφατα το Woof Festival, κ.α..

photo-adespota-1-1000x667-1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button