ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Γ’ Εθνική: Τέσσερις όμιλοι στο νέο πρωτάθλημα, πέφτουν συνολικά 30 ομάδες!

Την ίδια δομή σε σχέση με πέρυσι θα έχει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025, θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους

Ωστόσο, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα μειώσεως ή αυξήσεως των ομίλων αναλόγως των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, στην περίπτωση που ο συμμετοχή θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από τον ανωτέρω αριθμό ή για άλλους σοβαρούς λόγους, κάτι που, αν προκύψει ζήτημα, θα πρέπει να γίνει με αιτιολογημένη απόφασή της και τουλάχιστον έναν (1) μήνα προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με την άνοδο θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 θα υποβιβαστούν απευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων Ε.Π.Σ. οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18.

Επιπλέον θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής :

Μια (1) ομάδα – η ηττημένη -που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και

Μια (1) ομάδα – η ηττημένη -που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο

Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

Επίσης για την άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα θα γίνουν πάλι αγώνες μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών σε ανάλογη μορφή με τα προηγούμενα χρόνια. Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό.

Σύμφωνα με την 69/17.06.2024 απόφαση της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. ο καταρτισμός των ομίλων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν εισήγησης της νέας Επιτροπής Διοργανώσεων.

Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 η επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος θα είναι η NIKE TEAM PLUS FZ2979-100.

Συμμετοχή ποδοσφαιριστών

Την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των εικοσιενός (21) ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα.

Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του Κ.Α.Π..

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button