Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Ήταν πολύ άσχημο να χειροκροτούν έναν βετεράνο των SS”

Εξοργισμένος είναι ο Πολωνός προσβευτής στον Καναδά Witold Dzielski Ουιτόλντ Ντζιέλσκι από το γεγονός ότι ο Ουκρανός βετεράνος των Ναζί Yaroslav Hunka προσκλήθηκε και τιμήθηκε στο Καναδικό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος σε τοποθέτηση που έκανε τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει δίωξη για τις ενέργειες των SS.

«Πρόκειται για ένα άτομο που συμμετείχε σε μια οργάνωση που στόχευε Πολωνούς, διέπραττε μαζικές δολοφονίες Πολωνών, όχι μόνο του στρατιωτικού προσωπικού αλλά και πολιτών. Δεν έπρεπε να έχει εμφανιστεί σε κανένα δημόσιο χώρο για αρχή και θα έπρεπε αντ ‘αυτού να αντιμετωπίσει τη δίωξη για ό,τι έκανε η μονάδα του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, είπε.

Ο διπλωμάτης τόνισε νωρίτερα στις δηλώσεις του ότι ήταν πολύ άσχημο να βλέπεις τον Yaroslav Hunka, έναν 98χρονο Ουκρανο-Καναδό που πολέμησε για την 14η Μεραρχία των SS, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη σφαγή εκατομμυρίων αθώων. κόσμο, να χειροκροτείται στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά την περασμένη Παρασκευή. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έκρινε το περιστατικό «βαθιά ντροπιαστικό». Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής Άντονι Ρότα, ο οποίος κάλεσε τον Χούνκα να παραστεί στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου εν μέσω επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι «μετανίωσε» που χαιρέτισε τον βετεράνο των Ναζί SS ως «ήρωα» και ζήτησε συγγνώμηαπό τις εβραϊκές κοινότητες στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο».

koliadis_banner

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button