Διεθνής επικαιρότητα

Γιγαντιαία τρύπα άνοιξε στη μέση ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Ιλινόις – «Σαν να έσκασε βόμβα»

Μια γιγάντια τρύπα εμφανίστηκε ξαφνικά στη μέση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στο Ιλινόις, το οποίο έχει κατασκευαστεί πάνω από ένα ορυχείο ασβεστόλιθου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά όλα τα αθλήματα ακυρώθηκαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κατάρρευση συνέβη στο Gordon Moore Park στο Άλτον του Ιλινόις, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του Σεντ Λούις του Μιζούρι, την Τετάρτη. Η τρύπα έχει πλάτος 30 μέτρα και βάθος 9 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν βρισκόταν στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή και κανείς δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι το πιο σημαντικό» δήλωσε ο δήμαρχος του Άλτον, Ντέιβιντ Γκόινς, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο εταιρεία διαχείρισης του ορυχείου, New Frontier Materials, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι υπήρξε «επιφανειακή καθίζηση» αλλά ο διευθυντής του αθλητικού συλλόγου του καθολικού λυκείου Marquette, Brian Hoener, δήλωσε στην Alton Telegraph ότι οι επιπτώσεις της κατάρρευσης θα μπορούσαν να είναι «πολύ χειρότερες».

«Την περασμένη εβδομάδα εκείνη την ώρα, είχαμε 60 με 70 άτομα στο γήπεδο», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μοιάζει σαν να έσκασε βόμβα»

Ο διευθυντής πάρκων και αναψυχής του Alton, Michael Haynes, δήλωσε ότι η κατάρρευση «μοιάζει με κάτι που βγήκε από ταινία, σωστά; Μοιάζει σαν να έσκασε βόμβα».

Σύμφωνα με μελέτες, η αύξηση της εμφάνισης ξαφνικών τρυπών στη γη είναι πτυχή της κλιματικής αλλαγής και συνήθως αποδίδεται κυρίως στην καθίζηση και την άντληση υπόγειων υδάτων. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε επίσης πως έχουν συσχετιστεί με πρακτικές χρήσης γης, ιδίως από την άντληση υπόγειων υδάτων και από πρακτικές κατασκευής και ανάπτυξης.

Εκπρόσωπος της New Frontier Materials δήλωσε: «Η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με τις γεωτρήσεις: Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» και η εταιρεία θα συνεργαστεί με την πόλη για την αποκατάσταση του ζητήματος αυτού όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα, ώστε να διασφαλιστεί ο ελάχιστος αντίκτυπος στην κοινότητα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button