ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Γιάννης Στεφανάκης: Στον Χρυσοχοΐδης για τα ζητήματα υγείας του Οροπεδίου

Ο δήμαρχος στη συζήτηση που είχε με τον υπουργό αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την καλύτερη περίθαλψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των κατοίκων του ορεινότερου δήμου της Κρήτης

Όλα τα ζητήματα στον τομέα της Υγείας που αφορούν τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με κυρίαρχο αυτό της ενίσχυσης με προσωπικό και νέο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και του Τομέα ΕΚΑΒ Τζερμιάδου, έθεσε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης στον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη διάρκεια εποικοδομητικής συνάντησης που είχαν στο υπουργείο στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος στη συζήτηση που είχε με τον υπουργό, αλλά και στελέχη του υπουργείου, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την καλύτερη περίθαλψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των κατοίκων του ορεινότερου δήμου της Κρήτης.

Ο κ. Στεφανάκης τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας που εξυπηρετεί κάτω από ακραίες συνθήκες, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, κυρίως τους μόνιμους κατοίκους όλων των οικισμών του Οροπεδίου Λασιθίου, όπως τους ηλικιωμένους, τα μικρά παιδιά, τις οικογένειες, ευπαθείς ομάδες κ.λπ. ως η μόνη δομή υγείας σε ολόκληρο τον Δήμο μαζί με το ΕΚΑΒ, αλλά και τους θερινούς μήνες τους τουρίστες που κατά χιλιάδες επισκέπτονται την περιοχή.

Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη και την ανανέωση του ασθενοφόρου που υπάρχει. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι μαζί με τις υπηρεσίες του υπουργείου θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο δήμαρχος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button