ΉπειροςΤοπικές Είδησης

Γιάννενα: Τραυματισμός μαθητή στην αυλή του 12ου δημοτικού – Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων

Με μια οργισμένη και απόλυτα δικαιολογημένη ανακοίνωση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα ασφαλείας στο σχολείο.

Αφορμή αυτή τη φορά ο τραυματισμός ενός μαθητή της Β Δημοτικού στην αυλή που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο γόνατό του. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας για την απαράδεκτη κατάσταση από άποψη ασφάλειας στην αυλή του συγκροτήματος της Ακαδημίας, κανένα πρακτικό μέτρο επί της ουσίας δεν έχει ληφθεί, παρά  μόνο η πιθανή τμηματική αποκατάσταση του δαπέδου. Εννοείται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στη μέση της αυλής τα απαράδεκτα τσιμεντένια πεζούλια.

Η ασφάλεια των παιδιών είναι ατομική ευθύνη αφού όλο το δάπεδο είτε γλιστράει είτε μαγκώνει τα παπούτσια των παιδιών. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι το υλικό που  τοποθετείται δεν έχει ξανατοποθετηθεί σε αυλή, γιατί συνήθως μπαίνει στις πισίνες για να μη γλιστράνε οι κολυμβητές!

Συνέπεια αυτής της παρατεταμένα επικίνδυνης και απαράδεκτης παρατεταμένης κατάστασης ήταν ο τραυματισμός χθες 4/4/24 ενός μαθητή της  Β’ τάξης του σχολείου μας, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου  διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο γόνατο και του έγιναν 10 ράμματα.

Εμείς δε θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές  της τραγικής εγκατάλειψης των δομών που  έχουν τραγικές συνέπειες για τα παιδιά μας, δεν θα περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα. Απαιτούμε να ληφθούν τώρα όλα τα μέτρα ασφάλειας των παιδιών μας μέχρι να αποκατασταθεί το δάπεδο. Να ληφθούν μέτρα ασφάλειας στο κομμάτι της αυλής που  είναι εργοτάξιο.  Να τοποθετηθούν τώρα  προστατευτικά στα τσιμεντένια παγκάκια.

Ιωάννινα, 4 Απριλίου 2024

Για το Σύλλογο Γονέων

Η Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Αγγέλικα  Τσάμη                       Όλυ Τσουμάνη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button