Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Δεν εμπιστεύομαι κανέναν από τη Δύση, θέλουμε γραπτές εγγυήσεις»

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά πρέπει να βασίζονται σε ρεαλιστικές προϋποθέσεις και όχι σε ευσεβείς πόθους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον Ντμίτρι Κισέλεφ, γενικό διευθυντή, του μητρικού ομίλου μέσων ενημέρωσης του Sputnik.

«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες; Ναι, είμαστε, αλλά είμαστε έτοιμοι μόνο για συνομιλίες που δεν βασίζονται σε κάποιο ευσεβή πόθο που προκαλείται από ψυχοφάρμακα, αλλά αυτές που βασίζονται στην ανεπτυγμένη κατάσταση στο έδαφος, όπως λένε. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως προσωρινή παύση για να επιτραπεί στο Κίεβο να επανεξοπλιστεί, αλλά θα πρέπει να είναι μια σοβαρή συζήτηση για τη διασφάλιση των εγγυήσεων ασφαλείας της Ρωσίας».

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να επιχειρήσει να διασπάσει τη Δύση, θα το κάνουν οι ίδιοι, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Πούτιν, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας «δίκαιης συνθήκης» με τη Δύση, πρόσθεσε επίσης ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν, αλλά η Ρωσία χρειάζεται γραπτές εγγυήσεις .
«Δεν θέλω να το πω αυτό, αλλά δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Ωστόσο, χρειαζόμαστε εγγυήσεις. Και αυτές οι εγγυήσεις θα πρέπει να είναι γραπτές, θα πρέπει να είναι αρκετά καλές για εμάς».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button