ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βενιζέλειο: Μαζικό το κάλεσμα για τη σωτηρία του νοσοκομείου – Συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας (vid)

Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Μαζικό το κάλεσμα για τη σωτηρία του νοσοκομείου – Συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας (vid)

Σε μια μεγάλη κινητοποίηση που θα στείλει σαφές μήνυμα από το Ηράκλειο προς την πολιτεία, στοχεύουν οι διοργανωτές της αυριανής κινητοποίησης αρχικά έξω από το Βενιζέλειο, και αμέσως μετά  μέσω πορείας στην Πλατεία Ελευθερίας

  • Με εντολή του υπουργού Υγείας καρατομήθηκε η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου
  • Συγκέντρωση αύριο έξω από το νοσοκομείο και πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας
  • Τετράωρη στάση εργασίας με φόντο τη μαζική κινητοποίηση
  • Οι εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για το ιστορικό νοσηλευτικό ίδρυμα

Πανηρακλειώτικο είναι το κάλεσμα των υγειονομικών, στην αυριανή κινητοποίηση με επίκεντρο την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το οποίο περιγράφουν ότι καταρρέει.

Το κάλεσμα έχει γίνει για τις 10 το πρωί έξω από το Βενιζέλειο και αμέσως μετά πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας που η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12. Σε αυτή ήδη έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού έχει προκηρυχθεί τοπικά 4ωρη στάση εργασίας από τις 11-3 για συμμετοχή στην κινητοποίηση, που στόχος είναι να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την πολιτεία, ότι η αποδυνάμωση των υποδομών υγείας σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης θα βρει μαζικά αντίθετη την κοινωνία και του Ηρακλείου.

Η κινητοποίηση για το Βενιζέλειο έρχεται δύο 24ωρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες κιόλας ημέρες ιδιώτες αναισθησιολόγοι για τρεις μήνες θα στελεχώσουν τα χειρουργεία που δεν θα μπορούν αριθμητικά να λειτουργούν με  λιγότερα από τέσσερα χειρουργικά τραπέζια την ημέρα.

Για το διάστημα μετά τους τρεις επόμενους μήνες προωθείται όπως τόνισε και όχι μόνο για αναισθησιολόγους, προκήρυξη για την κάλυψη όλων των κενών σε γιατρούς, χωρίς όμως να προκύπτει από κάπου ότι αυτές οι προκηρύξεις θα πετύχουν το στόχος τους, αφού κάτι για αυξήσεις μισθών σε γιατρούς στα νοσοκομεία, δεν έχει ειπωθεί, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάθε διαγωνισμός στην υπάρχουσα οικονομική βάση, υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες ότι δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η στελέχωση των νοσοκομείων.

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button