Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ξεκινά η κρουαζιέρα στο λιμάνι της Σάμου από το 2025

Δώδεκα αφίξεις στο λιμάνι της Σάμου έχει προγραμματίσει για το 2025 κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Explora Journeys που ήταν μία εκ των εταιρειών που είχαν λάβει μέρος στο Fam Trip που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, έχοντας κάνει το 2023 τα πρώτα βήματα για να καθιερώσει τη Σάμο ως προορισμό κρουαζιέρας μέσω της συνεργασίας με εξωτερικό συνεργάτη εξειδικευμένο σε θέματα κρουαζιέρας, και του Fam Trip φιλοξένησε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου ορισμένους εκ των μεγαλύτερων εκπροσώπων στην αγορά της κρουαζιέρας, οι οποίοι γνώρισαν την Σάμο και τις μοναδικές εικόνες και εμπειρίες που δύναται να προσφέρει στους επισκέπτες της.

Η εταιρεία Explora Journeys ήταν η πρώτη εταιρία από αυτές που είχαν ενεργή παρουσία στο Fam Trip, και συμπεριέλαβε το νησί της Σάμου ως έναν από τους 20 ελληνικούς προορισμούς της για το 2025.

Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 12 ημερομηνίες με άφιξη κρουαζιερόπλοιου στη Σάμο μόνο από αυτήν την εταιρεία.«Οι αφίξεις αυτές αποτελούν την αρχή μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει και είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε για το θέμα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Χατζηδημητρίου τονίζοντας ωστόσο, τα όσα σημαντικά θα πρέπει να γίνουν στα λιμάνια. ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν χωρίς προβλήματα τα κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε επίσης στην υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Δήμου Ανατολικής Σάμου η οποία αφορά το έργο της διαφημιστικής προβολής του νησιού. «Πρόκειται για μια προίκα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδημητρίου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που θα ενισχύσει την προβολή της Σάμου.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων τόνισε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων μονάδων ενόψει μίας καλής τουριστικής σεζόν που αναμένεται το 2025 κυρίως και στην πόλη της Σάμου γνωστοποιώντας μία νέα Δράση Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας με τίτλο «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», η οποία αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων κωδικών δραστηριότητας του τουρισμού, προϋπολογισμού 160.000.000€.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button