ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βρύσαλης για την εισαγωγή της 16χρονης στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ: «Δεν θα γίνουμε σταθμάρχες, ούτε τα νοσοκομεία “κοιλάδες Τεμπών”»

«Δεν πρόκειται να γίνουμε σταθμάρχες, ούτε θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να γίνουν “κοιλάδες Τεμπών”», δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

«Το υπουργείο Υγείας, η 7η ΥΠΕ και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ με τις εντολές τους μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε κοιλάδες Τεμπών και τους υγειονομικούς σε σταθμάρχες. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ κ. Δημήτρης Βρύσαλης με αφορμή την εισαγωγή και νοσηλεία ενός ανήλικου παιδιού σε Ψυχιατρική Κλινική ενηλίκων και των τραγικών ελλείψεων γενικά στο νοσοκομείο σε προσωπικό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βρύσαλη:

«Ακόμα ένα επεισόδιο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ΠΑΓΝΗ. 

Το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση της 7 ΥΠΕ και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ με αφορμή την ανάγκη εισαγωγής ενός ανηλίκου παιδιού σε παιδοψυχιατρική κλινική, την έλλειψη κρεβατιών σε νοσοκομεία της Αθήνας ,της παρουσίας ενός μόνο παιδοψυχίατρου  στο ΠΑΓΝΗ έδωσε εντέλλεσθε να γίνει εισαγωγή ανήλικης στην Ψυχιατρική Κλινική λόγω υπερπληρότητας της Ψυχιατρικής Κλινικής στο χώρο της χωρικά στην Παιδοψυχιατρική. 

Το νοσηλευόμενο παιδί βρίσκεται σε μη ασφαλές περιβάλλον χωρίς εφημερεύοντα Παιδοψυχίατρο, μεταφέροντας την ευθύνη ιατρικής παρακολούθησης σε άλλη ειδικότητα. 

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εργαζόμενοι, γονείς, φορείς έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει τη χρόνια υποστελέχωση και την αδικαιολόγητη παραμέληση αυτής της κλινικής. Αντί το υπουργείο υγείας, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αποψίλωση των δημόσιων μονάδων Υγείας από γιατρούς, νοσηλευτές ,και άλλους επιστήμονες (μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές, εξασφάλιση ανθρώπινων ωραρίων και συνθηκών εργασίας και όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για να προσφέρουμε σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς μας), επικαλείται τα αποτελέσματα της πολιτικής της για να εφαρμόσει καθεστώς εφημερία τομέα. 

Τώρα η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ υποχρεώνει τους ψυχιάτρους σήμερα «όλοι να τα κάνουν όλα», Η απόφαση αυτή εκθέτει την υγεία των ασθενών σε ανυπολόγιστους κινδύνους και γυρίζει την ιατρική έναν αιώνα πίσω. με σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς. Για παράδειγμα, εάν εφαρμοστεί γιατρός μιας ειδικότητας του Παθολογικού τομέα – π.χ. Παθολόγος – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς καρδιολογικούς, πνευμονολογικούς κ.λπ. και αντίστοιχα γιατρός μιας ειδικότητας του Χειρουργικού τομέα – π.χ. Γενικός Χειρουργός – να εφημερεύει για τους ασθενείς όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του τομέα – π.χ. ασθενείς ορθοπεδικούς, ΩΡΛ, γυναικολογικούς κ.λπ.

Δεν πρόκειται να γίνουμε σταθμάρχες, ούτε θα αφήσουμε τα νοσοκομεία να γίνουν “κοιλάδες Τεμπών”.

  • Προειδοποιούμε τον διοικητή του νοσοκομείου ότι είναι προσωπικά υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και για παραβίαση του νόμου περί αντιποίησης ειδικότητας.
  • Τώρα να εξασφαλιστεί η συνέχιση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
  • Άμεση, πλήρης στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό ψυχικής υγείας
  • Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων με κίνητρα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που  συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημοσίων μονάδων». 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button