Διεθνής επικαιρότητα

«Θερμή» υποδοχή από διαδηλωτές στον Μπάιντεν στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι είπε για τον Τραμπ

Πλήθος διαδηλωτών περίμενε τον Τζο Μπάιντεν έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον πριν από την έναρξη του ετήσιου δείπνου της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, απαιτώντας να σταματήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίζει το Ισραήλ στον πόλεμο που συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαδηλωτές με παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ που υπενθύμιζαν τους θανάτους δημοσιογράφων στη Γάζα, παρότρυναν τους προσκεκλημένους να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέφυγε τον κύριο όγκο των διαδηλωτών στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου. Ωστόσο, μια μικρότερη ομάδα είχε προβλέψει τον ελιγμό και περίμενε την προεδρική αυτοκινητοπομπή στην πίσω είσοδο, φωνάζοντας συνθήματα για «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, λόγω των επεισοδιακών φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.

Τι είπε για τον Τραμπ ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν στην ομιλία του στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν ο Μπάιντεν πήρε τον λόγο, δήλωσε ότι στις φετινές προεδρικές εκλογές «η ηλικία παίζει ρόλο. Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί».

Στο εσωτερικό του κτηρίου δεν έγινε καμία αναφορά στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με την έμφαση να δίνεται – όπως το θέλει η παράδοση – σε δηκτικά σχόλια εις βάρος του Αμερικανού προέδρου, τα οποία αυτή τη φορά αφορούσαν την ηλικία του Μπάιντεν και τις πτώσεις του στις σκάλες του προεδρικού αεροσκάφους.

Φέτος την εκδήλωση παρουσίασε ο κωμικός Κόλιν Τζοστ, συγγραφέας και ηθοποιός της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής Saturday Night Live.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι μετά τις 22:00 το βράδυ και ο κοιμήσης Τζο είναι ακόμη όρθιος, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε την εβδομάδα να αποκοιμιέται στο δικαστήριο κάθε πρωί», σχολίασε ο κωμικός, μια αναφορά στη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη με κατηγορούμενο τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο.

Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ιδρύθηκε το 1914 και διοργανώνει δείπνο σχεδόν κάθε χρόνο από το 1921 για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την αμερικανική προεδρία, συγκεντρώνοντας παράλληλα χρήματα για υποτροφίες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button