ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βρετανία: Επίσημα πρωθυπουργός ο Στάρμερ μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ έλαβε το χρίσμα από τον βασιλιά Κάρολο και είναι πλέον και επίσημα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο Σερ Κιρ Στάρμερ είναι πλέον επίσημα ο νέος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από τη σαρωτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις γενικές εκλογές της Πέμπτης

Ο Στάρμερ έφτασε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ μαζί με τη σύζυγό του, για να συναντήσει τον Βασιλιά Κάρολο γύρω στις 11:58 π.μ. (ώρα Αγγλίας). Ο Βασιλιάς Κάρολος θα του ζητήσει επίσημα να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, καθώς αναλαμβάνει τα καθήκοντά του μετά την παραίτηση του πρώην Πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ.

Ο Στάρμερ γίνεται επίσημα Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος του ζήτησε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, θα απευθυνθεί στο έθνος από την Downing Street για να παρουσιάσει τα προγράμματά του και το όραμά του για την πρόοδο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Καθώς ο Στάρμερ βρισκόταν στο παλάτι με τον Βασιλιά, μια μεγάλη πομπή υποστηρικτών των Εργατικών είχε συγκεντρωθεί στη Downing Street, έτοιμη να τον επευφημήσει καθώς φτάνει ως νέος Πρωθυπουργός.

Οι υποστηρικτές των Εργατικών στο δρόμο κρατούσαν σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια άμεση αναπαράσταση της άφιξης του Τόνι Μπλερ στο νούμερο 10 το 1997.

Αυτό είναι ένα άρτια σκηνοθετημένο γεγονός. Ωστόσο, υπάρχει μια αίσθηση προσμονής καθώς αυτή είναι μια ιστορική στιγμή. Νωρίτερα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε επιβεβαιώσει την παραίτηση του Σούνακ από τη θέση του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Σούνακ είχε φτάσει στο Παλάτι στις 10:57 π.μ. (ώρα Αγγλίας) για να συναντήσει τον Βασιλιά Κάρολο και να υποβάλει επίσημα την παραίτησή του, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Κιρ Στάρμερ να γίνει ο νέος Πρωθυπουργός.

Σε δήλωση του παλατιού αναφέρεται: «Ο αξιότιμος Ρίσι Σούνακ, μέλος του Κοινοβουλίου, είχε ακρόαση με τον Βασιλιά αυτό το πρωί και υπέβαλε την παραίτησή του ως πρωθυπουργός και πρώτος λόρδος του Θησαυροφυλακίου, την οποία ο Μεγαλειότατος ευχαρίστως αποδέχτηκε».

Μετά την παραίτησή του, ο Σούνακ και η σύζυγός του, Άκσατα Μέρτυ, αποχώρησαν από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button