ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Απίστευτος «Γολγοθάς» για νεφροπαθείς – Διανύουν 190 χιλιόμετρα μέρα παρά μέρα για αιμοκάθαρσή (vid)

Ηράκλειο

Κρήτη: Απίστευτος «Γολγοθάς» για νεφροπαθείς – Διανύουν 190 χιλιόμετρα μέρα παρά μέρα για αιμοκάθαρσή (vid)

Στον αέρα βρέθηκαν 42 συνολικά αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, μετά το ξαφνικό όπως λένε, κλείσιμο του νεφρολογικού κέντρου της πόλης τους. Ως προσωρινή λύση, οι 28 εξ αυτών βρήκαν θέση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, και οι 14 ως λύση ανάγκης, εξυπηρετούνται σε ιδιωτικό  κέντρο στο Ηράκλειο προκειμένου να κάνουν την άκρως απαραίτητη για την υγεία τους αιμοκάθαρση, διανύοντας μέρα παρά μέρα περίπου 190 χιλιόμετρα

Σε μια ταλαιπωρία διανύοντας μέρα παρά μέρα περίπου 190 χιλιόμετρα για να κρατηθούν στη ζωή, υποβάλλονται 14 αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς από την Ιεράπετρα, που έμειναν στον αέρα, μετά το ξαφνικό όπως λένε, κλείσιμο του νεφρολογικού κέντρου της πόλης τους. Ως προσωρινή λύση, εξυπηρετούνται σε ιδιωτικό κέντρο στο Ηράκλειο προκειμένου να κάνουν την άκρως απαραίτητη για την υγεία τους αιμοκάθαρση, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι 28 ασθενείς βρήκαν θέση στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Βρεθήκαμε στον δρόμο περιγράφουν οι ασθενείς μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, που πληροφορήθηκαν μόλις 48 ώρες πριν το κλείσιμο του κέντρου της Ιεράπετρας, για αυτό που έμελλε να ακολουθήσει. Οι ίδιοι,  δηλώνουν την ικανοποίησή τους, για την άμεση λύση ανάγκης που δόθηκε μετά το ξαφνικό «λουκέτο».

Στο μεταξύ, σωτήρια λύση αποτελεί για τους 40 και πλέον αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς του Λασιθίου, η εξέλιξη πως γίνεται προσπάθεια το κλειστό πλέον νεφρολογικό κέντρο της Ιεράπετρας, να ανοίξει εκ νέου, υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι να επαναλειτουργήσει μέχρι τα Χριστούγεννα, εξέλιξη που δίνει «ανάσα» ανακούφισης στους δεκάδες νεφροπαθείς.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button