Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Και οι Γάλλοι μιλούν πλέον για τις …πόλεις των 15 λεπτών!

Πυκνώνουν όλο και περισσότερο τα δημοσιεύματα και στον Γαλλικό τύπο, για τις λεγόμενες πόλεις των 15 λεπτών. Ένα νέο μοντέλο που πρωθείται με σύνθημα το ότι θα μπορείς να κάνεις τα πάντα με τα πόδια εντός 15 λεπτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν την επικινδυνότητα του εγχειρήματος, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο μοντέλο ως μια …μοντέρνα φυλακή. Με πρόσχημα και το περιβάλλον, αρκετές κυβερνήσεις σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα επικαλούμενες την άνεση, την οικονομία. Τα κάνεις όλα με τα πόδια μέσα σε 15 λεπτά. Δεν θα μπορείς να πας πιο μακριά γιατί δεν θα χρειάζεται να το κάνεις.

Ειδησεογραφικά site στη Γαλλία κάνουν το τελευταίο διάστημα ειδική αναφορά στην Λυών την οποία την χαρακτηρίζουν ως μια ιδανική πόλη για να εφαρμοστεί το σχέδιο των πόλεων των 15 λεπτών. Ο στόχος είναι να επιτραπεί στους κατοίκους να έχουν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες και καταστήματα σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με το Le Parisien-Aujourd’hui en France , η Λυών βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη των πόλεων με περισσότερους από 100.000 κατοίκους όπου είναι δυνατό να κάνεις τα πάντα με τα πόδια.

Για τη δημιουργία αυτής της κατάταξης, δημοσιογράφοι από το Le Parisien αξιολόγησαν τις 35 μεγαλύτερες γαλλικές πόλεις τοποθετώντας τυχαία δέκα σημεία, εκτιμώντας την υποδομή (σχολεία, καταστήματα, κ.λπ.) μέσα σε δεκαπέντε λεπτά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button