ΚρήτηΤοπικές Είδησης

ΔΥΠΑ: Προκήρυξη για 621 προσλήψεις με συμβάσεις διάρκειας έως 24 μήνες

Οι αιτήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για δύο σημαντικές προκηρύξεις της ΔΥΠΑ, με στόχο την πρόσληψη συνολικά 621 ατόμων για κάλυψη θέσεων σε δομές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Η πρώτη προκήρυξη περιλαμβάνει την πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων με συμβάσεις εργασίας για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτές οι θέσεις αφορούν τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση NextGenerationEU.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 23:59.

Η δεύτερη προκήρυξη αφορά 81 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με ετήσιες συμβάσεις και προβλεπόμενη δυνατότητα ανανέωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, ακολουθώντας τη διαδρομή: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Απασχόληση στο δημόσιο τομέα → Πρόσληψη νέων εργασιακών συμβούλων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για την πλήρη προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ ή εδώ:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apaskholese-sto-demosio-tomea/proslepse-neon-ergasiakon-sumboulon

Προσλαμβάνονται 81 άτομα για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Η δεύτερη προκήρυξη της ΔΥΠΑ αφορά την πλήρωση 81 θέσεων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την Ελλάδα.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, στις 23:59. Η διαδικασία υποβολής είναι μόνο ηλεκτρονική μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση:

www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apaskholese-sto-demosio-tomea/aitese-proslepses-stous-brephonepiakous-stathmous-tou-oaed

Οι 81 διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τη ΔΥΠΑ καλύπτουν πολλούς δήμους σε όλη την Ελλάδα, όπως Αλίμος, Μοσχάτο – Ταύρος, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα, Ελευσίνα, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, Αγρίνιο, Πάτρα, Δράμα, Καβάλα, Νάουσα, Πυλαία- Χορτιάτης, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σέρρες και Τρίκαλα. Αυτές οι θέσεις αφορούν στην στελέχωση παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που συμμετέχουν στη δράση «προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για την πρόσβαση σχολικής ηλικίας παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για την περίοδο 2023-2024.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ) με διάρκεια έως 31 Αυγούστου 2024, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης αν συνεχιστεί η δράση. Επίσης, η σύμβαση κάθε εργαζομένου εξαρτάται από την παροχή υπηρεσιών σε κατόχους voucher, σύμφωνα με τους κανόνες του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον φορέα, για την υλοποίηση της ανωτέρω δράσης.

Στην προκήρυξη της ΔΥΠΑ για την πλήρωση 81 θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι ειδικότητες που αναζητούνται είναι οι εξής:
ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
Όσοι επιλεγούν για αυτές τις θέσεις πρέπει να παρουσιάσουν στο φορέα πιστοποιητικό υγείας κατά την πρόσληψη.

Για την υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης www.gov.gr, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχική > Εργασία και ασφάλιση > Απασχόληση στο δημόσιο τομέα > Αίτηση πρόσληψης στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ.

Μετά την υποβολή, παρέχεται το αντίστοιχο ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ (ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ ή ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ) σε εκτυπώσιμη μορφή. Επιπλέον, για τις θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, θεωρείται επιθυμητή η γνώση χειρισμού Η/Υ, συγκεκριμένα σε επεξεργασία κειμένων, υπολογιστικά φύλλα και υπηρεσίες διαδικτύου.

Η γνώση πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, ειδικά στα τρία αναφερόμενα αντικείμενα (επεξεργασία κειμένων, υπολογιστικά φύλλα, υπηρεσίες διαδικτύου), μπορεί να διαπιστωθεί μέσω πολλαπλών τρόπων:
Με πιστοποιητικά γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.
Με τίτλους σπουδών (τριτοβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην ειδικότητα Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ, όπως αυτοί προσδιορίζονται για τους κλάδους ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Πληροφορικής και ΔΕ Πληροφορικής στους Πίνακες 1, 2 και 3 αντίστοιχα του Παραρτήματος Α΄ του Π.Δ. 85/2022 (Α΄232).
Με τίτλους προπτυχιακών, μεταπτυχιακών ή/και διδακτορικών σπουδών (Πανεπιστημιακής ή/και Τεχνολογικής εκπαίδευσης), από την αναλυτική βαθμολογία των οποίων προκύπτει ότι οι υποψήφιοι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τέσσερα μαθήματα, υποχρεωτικά ή κατ’ επιλογή, σχετικά με Πληροφορική ή χειρισμό Η/Υ.
Με Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής (σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4653/2020).
Με πιστοποιητικό αποφοίτησης από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).
Η διαδικασία κατάταξης των υποψηφίων για τις θέσεις που προκηρύσσει η ΔΥΠΑ γίνεται με τον εξής τρόπο:
Πρώτα κατατάσσονται υποψήφιοι με τα κύρια προσόντα της ειδικότητας και μετά ακολουθούν αυτοί με τα επικουρικά προσόντα.
Μεταξύ υποψηφίων με ίδια προσόντα, η κατάταξη γίνεται κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη συνολική βαθμολογία από διάφορα βαθμολογούμενα κριτήρια, όπως χρόνος ανεργίας, πολυτεκνική ή τριτεκνική ιδιότητα, μονογονεϊκή ιδιότητα, αριθμός ανήλικων τέκνων, βαθμός τίτλου σπουδών, διδακτορικό δίπλωμα, αυτοτελής μεταπτυχιακός τίτλος, ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος μεταπτυχιακού επιπέδου, δεύτερος τίτλος σπουδών, εμπειρία, αναπηρία υποψηφίου, αναπηρία συγγενικού ατόμου.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, προηγείται ο υποψήφιος με τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος ανεργίας). Αν παραμένει ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη το επόμενο κριτήριο (πολύτεκνος γονέας και τέκνο πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής. Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται, προτεραιότητα έχει ο μεγαλύτερος σε ηλικία με βάση την ημερομηνία γέννησης. Σε περίπτωση που όλα τα κριτήρια εξαντληθούν χωρίς να λυθεί η ισοβαθμία, η τελική σειρά κατάταξης θα καθοριστεί μέσω δημόσιας κλήρωσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button