ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βατσινά στη Βουλή: «Καθεστώς ταπείνωσης και εγκλωβισμού των συνανθρώπων μας, στο παρόν νομοσχέδιο»

Οι σεισμόπληκτοι στο “μηδέν” και το “ευχαριστώ” στους πυροσβέστες – Ομιλία της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου “Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, Κρατική Αρωγή και προστασία, Στεγαστική Συνδρομή”

Για άλλη μια φορά έφερε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας (01.07.2024) τα συνεχιζόμενα προβλήματα των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η κ.Βατσινά εξέφρασε την έκπληξή της για το σχεδιασμό για σύσταση γενικής διευθύνσεως και τριών διευθύνσεων, “τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι η έλλειψη προσωπικού και η παντελής έλλειψη θεσμοθέτησης ενός τάχιστου προγράμματος υλοποίησης και διεκπεραίωσης φακέλων των πληγέντων έχει οδηγήσει για περισσότερα από 3 χρόνια να υπάρχουν εκκρεμότητες στη ζωή αυτών των ανθρώπων”.

Η Ελένη Βατσινά σημείωσε ότι τα προβλήματα ως αποτέλεσμα των φυσικών καταστροφών “παραμένουν μια πληγή για το Κράτος, καθώς η αποκατάσταση σε πάρα πολλές περιοχές είναι στο σημείο μηδέν”. Περιέγραψε μάλιστα την απόλυτη εφαρμογή της γνωστής ρήσης “Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών, οπότε και λαμβάνονται μέτρα παροδικά που γίνονται … μόνιμα, “υποθηκεύοντας το μέλλον των πληγέντων”.

Για άλλη μια φορά – όπως έχει πράξει και με Επίκαιρη Ερώτηση αλλά και μέσω πολυάριθμων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων – η βουλευτής Ηρακλείου τόνισε την αδιανόητη πραγματικότητα του Αρκαλοχωρίου: άνθρωποι να διαμένουν σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια κι άλλοι να παραμένουν για τρίτο συνεχόμενο χειμώνα σε κοντέινερ, χωρίς μάλιστα χρονοδιάγραμμα για επιστροφή στα σπίτια τους.

“Σε αυτό εδώ το προς ψήφιση νομοσχέδιο, με ποιον ακριβώς τρόπο διευκολύνεται η ζωή αυτών των ανθρώπων;” – ρώτησε η Ελένη Βατσινά, κάνοντας λόγο για “νέες διαδικασίες και οργανισμούς”, όταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα – αυτό του συστήματος στο Ηράκλειο – δείχνει ότι χωρίς στελέχωση δεν μπορεί τίποτα να προχωρήσει, γι’αυτό και έχουν ως σήμερα εξεταστεί κάτι περισσότερο από 100 φακέλους από σύνολο περίπου 3.000!

Από τη χθεσινή ομιλία της Ελένης Βατσινά δε θα μπορούσε να απουσιάζει το “ευχαριστώ” στο Πυροσβεστικό Σώμα που συνεχίζει με αυταπάρνηση, με πραγματικό ηρωισμό και θάρρος να ρίχνεται στις μάχες με τις φλόγες ανά την Ελλάδα, δουλεύοντας στα πεδία επί συνεχή 24ωρα, χωρίς ανάπαυση, με κίνδυνο της ίδιας της ζωής των πυροσβεστών, καθώς η διαχρονική υποστελέχωση μαστίζει το Σώμα.

“Στην ανάγνωση των άρθρων που έχουν σχέση με την Πυροσβεστική,  αναφαίνεται και η απαξίωση του κλάδου, ενός κλάδου που μάχεται για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες καθημερινά” – σημείωσε η βουλευτής, τονίζοντας ότι “το καθεστώς ταπείνωσης και εγκλωβισμού των συνανθρώπων μας είναι έκδηλο στο παρόν νομοσχέδιο. Είτε είναι τα θύματα των φυσικών καταστροφών, είτε είναι οι άνθρωποι που μας προστατεύουν από αυτές”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button