ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία κρατική αρωγή – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η περιοχή του Πηλίου δεν πήγε καλά την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου, παρά την προσπάθεια που έγινε από τα τοπικά μέσα και την καμπάνια στη Βόρειο Ελλάδα, που είχε τριήμερο αργίας και ξενοδόχοι εκτιμούν ότι επικράτησε η εικόνα καταστροφής από τις δύο θεομηνίες του Σεπτεμβρίου που καλλιέργησαν τα ΜΜΕ της πρωτεύουσας.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ο οποίος είπε ότι οι επαγγελματίες γνώριζαν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα, αλλά με αφορμή την 28η Οκτωβρίου που φέτος ήταν Σάββατο, έγινε μια προσπάθεια περισσότερο επεξήγησης τι συμβαίνει στην περιοχή μας, με συνεντεύξεις και δελτία τύπου ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε, αναδείξαμε ότι στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα που μπορούν να λειτουργήσουν, πολλές περιοχές που έχουν επανέλθει σε μια κανονικότητα με πρόσβαση, πέρα από τις ζημιές που έγιναν, αλλά δυστυχώς η εικόνα που αθηναϊκά και κεντρικά ΜΜΕ παρουσίασαν τόσο άσχημα, δημιούργησε μια πολύ αρνητική εικόνα για την περιοχή μας.

«Δε λέμε να κρύψουμε κάτι. Άποψή μας είναι ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές μπορούν να αναβιώσουν και μιας και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία κρατική αρωγή, πέρα από ημίμετρα, η λύση για μας είναι να δουλέψουμε, κάτι που όμως θα αργήσει», ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

«Να βοηθηθούν όσες επιχειρήσεις έμειναν ανοιχτές ή μπορούν να ανοίξουν»

Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι δρομολογήθηκαν κινήσεις για ενίσχυση των ξενοδόχων της περιοχής, όπως το magnesiapass, οι επαγγελματίες ζητούν να ξεκινήσουν από τώρα, το κομμάτι των αποζημιώσεων είναι πολύ μεγάλο, για επιχειρήσεις που οι μεν εποχικές έκλεισαν βιαίως και θα ανοίξουν στην καλύτερη περίπτωση του χρόνου το Πάσχα, υπάρχουν περιοχές που καταστράφηκαν ολοσχερώς και η κρατική βοήθεια είναι απαραίτητη, ενώ πρέπει να βοηθηθούν που έμειναν ανοιχτές ή μπορούν να ανοίξουν.

Ακόμη είπε, ότι έγινε προσπάθεια για το κομμάτι της αναστολής των εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους είναι πλημμυροπαθείς, τόνισε ότι στερεύουν τα κονδύλια των επιχειρήσεων και χωρίς εισπράξεις από 4-10 Σεπτεμβρίου κανείς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια έξοδα.

Για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών ξενοδόχων, εκτίμησε ότι δρομολογείται και εξηγήθηκε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν άμεσα, για να μπορέσουν να γίνουν ξανά σύντομα, λειτουργικές.

Πηγή:magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button