ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Πανιά για νέο ρεκόρ ανοίγει η κρουαζιέρα στο Ηράκλειο το 2024 – Αισιοδοξία από τους δείκτες στο λιμάνι (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Κρήτη: Πανιά για νέο ρεκόρ ανοίγει η κρουαζιέρα στο Ηράκλειο το 2024 – Αισιοδοξία από τους δείκτες στο λιμάνι (vid)

Σε ανοδική τροχιά ο τουρισμός Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου, ο οποίος αποτελεί σημαντική τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία – Η αύξηση είναι ήδη θεαματική για το πρώτο τρίμηνο του 2024, με τον αριθμό προσεγγίσεων Κρουαζιερόπλοιων να σπάει φέτος ακόμη και το περυσινό χρυσό ρεκόρ

  • Τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία τα κρουαζιερόπλοια
  • Θεαματική η αύξηση για το πρώτο τρίμηνο του 2024
  • Πάει για νέο ρεκόρ σε σχέση με τους δείκτες του 2023
  • Έκλεψε τα βλέμματα σήμερα στο Ηράκλειο το «Azzura»

Χρυσή χρονιά για τον τουρισμό Κρουαζιέρας θα είναι η φετινή για το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς θα ξεπεράσει ακόμη και το περυσινό ρεκόρ επισκεπτών.  Ήδη, το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό, η αύξηση σε επιβάτες ανέρχεται στο 60% ενώ οι προσεγγίσεις Κρουαζιερόπλοιων αγγίζει το 57%.

Το 40% των επισκεπτών είναι Αμερικάνοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι από τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, την Γερμανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Αυστραλία και την Ιρλανδία.

Ένα ακόμη πλωτό παλάτι έδεσε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Πρόκειται για το Κρουαζιερόπλοιο «AZZURA», με 3.500 επιβάτες.

Στην ανοδική πορεία της Κρουαζιέρας και στην ψήφο εμπιστοσύνης στο λιμάνι του Ηρακλείου που δίνουν μεγάλες εταιρείες Κρουαζιέρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του.

Τον Απρίλιο ξεκινούν Κρουαζιέρες με home port το λιμάνι του Ηρακλείου, με τις προσεγγίσεις να είναι αυξημένες, εξέλιξη που αναμένεται να αποτελέσει ανάσα στην αγορά και την τοπική οικονομία.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της Κρουαζιέρας, το πρώτο τρίμηνο, καθώς υπήρξαν 11 προσεγγίσεις Κρουαζιερόπλοιων με 11.850 επιβάτες ενώ συνολικά μέχρι το τέλος του χρόνου, 266 Κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου , το οποίο συνεχίζει να αποτελεί έναν σημαντικό και αξιόπιστο προορισμό Κρουαζιέρας, με την αύξηση αγγίζει το 10% σε ότι αφορά τις προσεγγίσεις Κρουαζιερόπλοιων.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button