ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ζαχαρίας Μελεσανάκης: Η Κρήτη αποχαιρέτησε τον σπουδαίο λυράρη (vid)

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους λυράρηδες της κρητικής μουσικής, ο Ζαχαρίας Μελεσανάκης που δίδαξε δεκάδες παιδιά και ενέπνευσε πολλά περισσότερα, με το θάνατό του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο σε όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν, αλλά και στους λάτρεις της κρητικής μουσικής

  • Η ξεχωριστή πορεία του Ζαχαρία που αγαπήθηκε από την Κρήτη
  • Η τελευταία του εμφάνιση στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Έλα Κοντά»
  • Ο Ζαχαρίας Μελεσανάκης αφήνει μία μοναδική μουσική παρακαταθήκη στο νησί

Θλίψη σκόρπισε στην Κρήτη η είδηση της απώλειας  του Ζαχαρία Μελεσανάκη, του λυράρη με καταγωγή από το Μεσοχωριό του οποίου η διαδρομή στο χώρο της κρητικής μουσικής διήρκησε 50 χρόνια και στη διάρκεια της κατάφερε να ξεχωρίσει για τον σεβασμό και τον τρόπο που αγάπησε και υπηρέτησε, την παράδοση του τόπου.

Ο Ζαχαρίας Μελεσανάκης είχε πλούσια παρουσία στα μουσικά δρώμενα αλλά και δισκογραφικό έργο που αγαπήθηκε πολύ.

Θεωρήθηκε από πολλούς ένας από τους  μεγαλύτερους λυράρηδες της κρητικής μουσικής και η απώλεια του συνοδεύτηκε από λόγια θλίψης για το χαμό του στα 76 χρόνια.

Βιρτουόζος λυράρης και μοναδικός συνθέτης, ο Ζαχαρίας Μελεσανάκης με το γλυκό παίξιμο της λύρας του, συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα στην δισκογραφία και στο πάλκο.

Η συνεργασία του με τον Μανόλη Κακλή και οι συνθέσεις του «Μελεσανού» που ερμηνεύτηκαν μοναδικά από τον Κακλή έχουν αφήσει εποχή στην κρητική μουσική.

Τα χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας διασκέδασε τους Κρητικούς όχι μόνο στην νησί αλλά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ υπήρξε δάσκαλος για πολλά νέα παιδιά, ενώ μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στην εκπομπή «Έλα Κοντά» με την Αναστασία Μπιτζιλέου.

Το έργο του στην κρητική μουσική θα παραμείνει αιώνιο, το ίδιο και το συναίσθημα που δημιούργησε στους λάτρεις της κρητικής μουσικής που τον κατέταξαν ανάμεσα στους κορυφαίους λυράρηδες.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button