ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Την Δευτέρα η δίκη για τον εμβολισμό και την επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο

Πρόκειται για την υπόθεση με την καταδίωξη και τον εμβολισμό του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των τουριστών από το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο ντόπιοι

Μνήμες από το επεισοδιακό περιστατικό που είχε λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2022 στον Μυλοπόταμο, με «πρωταγωνιστές» δύο Κρητικούς και μέλη οικογένειας Γερμανών τουριστών, αναμένεται να ξυπνήσουν την Δευτέρα (6/11) στα δικαστήρια Χανίων.

Πρόκειται για την υπόθεση με την καταδίωξη και τον εμβολισμό του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των τουριστών από το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο ντόπιοι. Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς βρισκόταν για (σχετικά) μεγάλο χρονικό διάστημα στην ημερήσια διάταξη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων αναμένεται να καθίσουν την Δευτέρα οι δύο Μυλοποταμίτες που είχαν εμπλακεί στο επίμαχο συμβάν. Πρόκειται για τον 39χρονο οδηγό του αγροτικού αυτοκινήτου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και απειλή. Ο 37χρονος συνοδηγός κατηγορείται μόνο για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι -όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες το neakriti.gr – η εισαγγελική πρόταση περίπου παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των δύο Κρητικών ήταν για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που παρέπεμψε σε δίκη τους δύο Μυλοποταμίτες έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι τα αποδιδόμενα αδικήματα τελέστηκαν με ρατσιστικά κίνητρα.

Διαβάστε ακόμη ►Μυλοπόταμος: «Αν ήταν Έλληνες και όχι Γερμανοί δεν θα ασχολούταν κανείς», δήλωσε ο δικηγόρος των Κρητικών

Στο μεταξύ, εκτός από τους δύο Κρητικούς, στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν μέσα στο Νοέμβριο και τρεις από τους Γερμανούς τουρίστες για την ίδια υπόθεση. Οι Γερμανοί που κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη σε βάρος των δύο ντόπιων αναμένεται να δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 24 Νοεμβρίου. Εξάλλου, όπως είχε υποστηριχθεί πριν από μερικούς μήνες από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο Κρητικών, εάν οι Γερμανοί δεν είχαν κινηθεί πρώτοι εναντίον των ντόπιων, τίποτα απ’ όσα ακολούθησαν στη συνέχεια δε θα είχε συμβεί.

 

Διαβάστε επίσης ►Απίστευτη περιπέτεια Γερμανών στον Μυλοπόταμο: Σοκάρει η περιγραφή του γιου – Αγνοούνται οι δράστες

Το χρονικό

Το συμβάν είχε λάβει χώρα τον προπερασμένο Αύγουστο, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Μια οικογένεια Γερμανών, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη – για τρίτη, μάλιστα, φορά – προκειμένου να περάσει ανέμελα τις καλοκαιρινές της διακοπές, είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα είχαν καταγγείλει οι Γερμανοί, ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, στο Πέραμα Μυλοποτάμου, με μικρές υλικές ζημιές και με υπαιτιότητα – σύμφωνα με τους τουρίστες – του αγροτικού αυτοκινήτου, όπου επέβαιναν οι δύο ντόπιοι. Η αντίδραση της οικογένειας να ζητήσει από τους Κρητικούς τα στοιχεία της ασφάλειας του 4×4, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποζημίωση για τη ζημιά που νόμιζαν ότι προκλήθηκε, πυροδότησε – σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες – την επίθεση σε βάρος τους.

Σύμφωνα, πάντα, με την καταγγελία, ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν ο αδερφός του τελευταίου αμύνθηκε για να προστατεύσει τον αδερφό του, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Η οικογένεια φέρεται να μπήκε ταχύτατα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με προορισμό το Πέραμα. Εντούτοις, το αγροτικό όχημα φέρεται να καταδίωξε το αυτοκίνητο της οικογένειας, προσκρούοντας πάνω του επανειλημμένα. Το πρωτοφανές συμβάν έλαβε τέλος, σύμφωνα με τους τουρίστες, όταν στο Πέραμα ντόπιοι, που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το σκηνικό, μπήκαν στη μέση.

Εντούτοις, η εκδοχή των δύο ντόπιων για τα όσα συνέβησαν το επίμαχο πρωινό στον Μυλοπόταμο ήταν πολύ διαφορετική από αυτή των τουριστών. Εξάλλου, μετά και την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές, είχε διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο των ντόπιων ουδέποτε συγκρούστηκε με το ενοικιαζόμενο όχημα των Γερμανών, όπως θεώρησαν ότι είχε συμβεί οι τελευταίοι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button