ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αυξάνονται διαρκώς οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου η οποία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς

Στην Λ. Δημοκρατίας, στο σημείο όπου τοποθετήθηκαν νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης 6/6 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου η οποία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης τμηματικής παράδοσης των υπόγειων κάδων απορριμμάτων, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε 20 σημεία, στη Λ. Δημοκρατίας, στο παρκάκι της Εθνικής Αντιστάσεως, στην οδό Αρτέμιδος (Πάρκο Μικράς Ασίας), πάνω από το πάρκο της Μικράς Ασίας, στην Λ. Κνωσσού, καθώς και στις συμβολές των οδών Μ. Ηλιάδη – Παστρικάκη και Βασιλάκη  – Ν. Καμπιτάκη. Επίσης, σε άλλα σημεία της πόλης προχωρούν οι αναγκαίες εργασίες πριν την τελική τοποθέτηση των υπόλοιπων 80 υπόγειων κάδων.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκομιδής, στον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση των σημείων, γεγονός που βελτιώνει και την καθημερινότητα των περιοίκων.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/5 έγινε ομόφωνα δεκτή η χωροθέτηση και εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, στην αρχή της οδού Πεδιάδος μετά και την έγκριση από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες. Η απόφαση χαρακτηρίστηκε από τον Αλέξη Καλοκαιρινό ως επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, με δεδομένο ότι το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button