ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Το σφαγείο στη Γάζα και η θεαματική στροφή Μπάιντεν ελέω και εκλογών (ηχητικό)

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου αναλύει τις βαθύτερες συνέπειες του κυνισμού για το σφαγείο στη Γάζα όλων των μεγάλων αλλά και περιφερειακών παικτών ισχύος

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, αρθρογράφος στην ‘Καθημερινή” και αναλυτής διεθνών γεγονότων, μιλώντας στον 98,4 για την κατάσταση στη Γάζα και ειδικά στη Ράφα, όπου έχουν εξωθηθεί 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που πλέουν κι εκεί σφυροκοπούνται με μεθόδους εξολόθρευσης, περιέγραψε και τον άλλο μεγάλο ανθρωπιστικό κίνδυνο – με τον αποκλεισμό του περάσματος στην Αίγυπτο – οι ασθένειες και έλλειψη τροφής και νερού να οδηγήσουν σε περαιτέρω εκατόμβες νεκρών αμάχων, πρωτίστως παιδιών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε αναφορά στην υπαρξιακή πολιτικά κατάσταση για την κυβέρνηση Νετανιάχου με τη συνέχεια των καταστροφικών πολεμικών επιχειρήσεων, που πλέον αμφισβητείται εσωτερικά όχι μόνο για την τύχη των Ισραηλινών ομήρων στα χέρια της Χαμάς, αλλά και για τη συνέχιση αυτού του ατέλειωτου σφαγείου, που δε θα απεγκλωβίσει τους πολίτες του στα ζητήματα ασφάλειας και καθημερινότητας, όταν 7 μήνες μετά οι Παλαιστίνιοι εξολοθρεύονται μαζικά αλλά η Χαμάς εμφανίζεται ακόμη στα πράγματα και μάλιστα ότι αυτή αποδέχεται εκεχειρία κι όχι το Ισραήλ.

Ο ίδιος αναφέρεται στο κύμα αντιδράσεων στα πανεπιστήμια ιδίως των ΗΠΑ, αλλά και στη βάση του Δημοκρατικού κόμματος, συνθήκες που υποχρέωσαν χθες για πρώτη φορά τον Αμερικανό πρόεδρο σε συνέντευξη του στο CNN να τραβά “χειρόφρενο” στην αρωγή σε πολεμικό υλικό στην κυβέρνηση Νετανιάχου. Μάλιστα, υπό την εκτίμηση της εκλογικής φθοράς έξι μήνες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν, πρωτοφανές για Αμερικανό πρόεδρο, παραδέχτηκε ότι το πολεμικό υλικό των ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκε από τον στρατό του Ισραήλ προκαλώντας τον μαζικό θάνατο αμάχων Παλαιστινίων.

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου αναλύει και τις βαθύτερες συνέπειες του κυνισμού για το σφαγείο στη Γάζα, όλων των μεγάλων αλλά και περιφερειακών παικτών ισχύος, καταδεικνύοντας και την υποκριτική στάση πολλών αραβικών καθεστώτων.  

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button