ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αρκαλοχώρι: Με ρυθμούς… χελώνας η αποκατάσταση των ζημιών 2,5 χρόνια μετά τον σεισμό (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: Με ρυθμούς… χελώνας η αποκατάσταση των ζημιών 2,5 χρόνια μετά τον σεισμό (vid)

«Παγωμένη» παραμένει η κατάσταση στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι, 2,5 χρόνια μετά τον φονικό σεισμό τον Σεπτέμβριο το 2021. Με φόντο τη γραφειοκρατία να φρενάρει την ανασυγκρότηση της περιοχής και την υποστελέχωση στο ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το τεχνικό επιμελητήριο, επιχειρεί να επισπεύσει τις αργές διαδικασίες, που κρατούν όμηρους χιλιάδες πολίτες. Μάλιστα, προγραμματίζεται συνάντηση τόσο με το τμήμα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, όσο και με το υπουργείο

  • Αγώνας δρόμου από την δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες
  • Ζητούν και ιδιώτες μηχανικούς για να τρέξουν τους φακέλους
  • Οι κόκκινες γραμμές του δημάρχου και ο εφιάλτης της γραφειοκρατίας

Σαν να μην πέρασε μια μέρα στον σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι… 2,5 χρόνια μετά τον φονικό σεισμό οι διαδικασίες για τις επισκευές των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές εξακολουθούν να είναι στο περίμενε, με το τμήμα της  Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών να παραμένει υποστελεχωμένο… 

Με φόντο τις καθυστερήσεις, «φως» στον ορίζοντα βλέπει η δημοτική αρχή που σε συνεργασία με το τεχνικό επιμελητήριο, επιχειρεί να επισπεύσει τις αργές διαδικασίες, που κρατούν όμηρους χιλιάδες πολίτες… Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί περίπου 3.500 φάκελοι, και έχουν εγκριθεί μόλις 51. 

Προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός και με φόντο τον υποστελεχωμένο τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στο Ηράκλειο, οι αρμόδιοι προτείνουν να επιστρατευθούν ιδιώτες μηχανικοί που θα τρέξουν τους χιλιάδες φακέλους που εκκρεμούν. Παράλληλα η πρόταση στοχεύει στην έκδοση άδειας μικρής κλίμακας για τα “πράσινα” και “κίτρινα” κτήρια χωρίς ζημιές στον φέροντα οργανισμό, με πλαφόν προϋπολογισμού 8.000 και 12.000 ευρώ αντίστοιχα.

Με τη γραφειοκρατία να φρενάρει την ανασυγκρότηση της περιοχής, ο δήμαρχος επισημαίνει την υπόσχεση του υπουργού για ενίσχυση του ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη. Υποστελεχωμένη με μόλις ένα άτομο στο δυναμικό του, παραμένει και η πολεοδομία Καστελλίου.

Η δημοτική αρχή αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει Επίσκεψη στο ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου, και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button