Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Αμανατίδης: “Η Δυτική Μακεδονία δεν αλλάζει μόνο Περιφερειάρχη αλλάζει εποχή” – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

«Η παρουσία σας είναι μία δύναμη που θα μας καθοδηγήσει στο επόμενο διάστημα είναι μία παρουσία σημαντική που δηλώνει ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, δεν είμαστε μόνοι όπως πιθανά να νομίζουν μερικοί. Είμαστε πολλοί , είμαστε περισσότεροι. Είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά μου και τεράστια η τιμή που μου κάνετε και αυτό βέβαια επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης που πήραμε να συμπορευτούμε σε μία πολιτική, αυτοδιοικητική διαδρομή που έχει μόνο έναν προορισμό να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Ο συνδυασμός μας ξεκίνησε από την κοινωνία και προέκυψε μέσα από μία δημόσια πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας» με αυτά τα λόγια, άνοιξε την ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης,

Ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο “Συμμαχία για την Ανάπτυξη”  και τον κοινό στόχο που έχουν όλοι «το ψηφοδέλτιό μας είναι πλήρες και πολυσυλλεκτικό αγκαλιάζεται από μία ισχυρή πλειοψηφία που το στηρίζει και προσδοκά να γίνουν στο μέλλον όσα απαιτούνται και αρμόζουν στην περιοχή μας. Να προχωρήσουμε τη Δυτική Μακεδονία βήματα μπροστά τα έχει ανάγκη. Είναι μαζί μας άνθρωποι διαφορετικών επαγγελματικών ιδιοτήτων, ομάδων, διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων, αλλά όλοι εμείς έχουμε έναν στόχο, κοιτάζουμε στο ίδιο σημείο και αυτό είναι να δημιουργήσουμε την Περιφέρεια των εξελίξεων, την Περιφέρεια της προόδου. Απέναντι στην τοξικότητα που πάει να γίνει συνήθεια. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται για όλα όσα μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον».

Για σχέδιο και αφοσίωση στους στόχους  και στους πολίτες αυτού του τόπου ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας του «μετά από σχεδόν 33χρονια στον αναπτυξιακό βραχίονα της αυτοδιοίκησης και άλλα τέσσερα χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή ως βουλευτής, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ σημαντικό έχοντας αντιμετωπίσει πολλών ειδών προβλήματα . Θέλω να σας πω ότι οι ουσιαστικές – πραγματικές αλλαγές έρχονται από κάτω προς τα επάνω, όχι με εντολές , όχι με διαταγές, όχι κουνώντας το δάχτυλο αλλά με έμπνευση με πίστη ο ένας τον άλλο και με σχέδιο. Το πρέπει να….τελείωσε , ήρθε η ώρα του πάμε να. Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε τη δική μας ιστορία για τη Δυτική Μακεδονία του 2030. όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Γιατί η δύναμη της Δυτική Μακεδονίας είναι οι άνθρωποί της, αυτούς κοιτάμε στα μάτια όλους αυτούς τους μήνες. Και για αυτούς διαμορφώσαμε ένα λεπτομερές, ρεαλιστικό πρόγραμμα για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους ανέργους. Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα επιτρέψει σε εμάς να πατήσουμε το γκάζι από την πρώτη μέρα. Να εντάξουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό στον αντίστοιχο εθνικό σχεδιασμό. Μέσα από μία αμφίδρομη και παραγωγική σχέση, συνεργασίας και παραγωγικών στόχων. Μια σχέση εμπιστοσύνης συνεργασίας και κοινών στόχων είναι ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους εσάς να μας παρακολουθείτε να μας κρίνεται κάθε μέρα. Είναι μία συμφωνία εμπιστοσύνης μεταξύ μας».

Ο ίδιος συνέχισε πως «εμείς σας εγγυόμαστε πως είμαστε το κάτι διαφορετικό. Κάναμε μια διαφορετική πολιτική κοντά σας και χωρίς τοξικότητα. Γιατί όταν ζητάς από τους πολίτες τον καλύτερο εαυτό τους οφείλεις πρώτα από όλους να τον δώσεις εσύ ο ίδιος. Μιλήσαμε θετικά πρακτικά με συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής όχι με μεγαλοστομίες,  με πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα πως θα αξιοποιήσουμε άμεσα τη χρηματοδότηση από τα προγράμματα».

Επίσης αναφέρθηκε στους νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον τόπο «να μειώσουμε την ανεργία την υψηλότερη στη χώρα και στην Ευρώπη. Σχεδιάζουμε δράσεις και έργα για να επιστρέψουν και να δημιουργήσουν οι νέοι στον τόπο τους ».

Έκλεισε την ομιλία του καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει τον συνδυασμό ‘Συμμαχία για την Ανάπτυξη «στις 8 Οκτώβρη σηκώνουμε όλοι μαζί ανάστημα απέναντι σε όσα μας πήγαν πίσω, απένατι στη μιζέρια και τη στασιμότητα. Από τις 8 Οκτωβρίου βήμα βήμα η Δυτική Μακεδονία, θα μπει σε τροχιά που θα την πάει μπροστά. Γιατί και θέλουμε και μπορούμε και δικαιούμαστε να έχουμε μία περιφέρεια που θα μας κάνει υπερήφανους. Υπερήφανοι γιατί θα ζούμε σε έναν τόπο που οι συνθήκες δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτε από κανένα άλλο τόπο.  Η Δυτική Μακεδονία θα πάει μπροστά γιατί δικαιούμαστε να έχουμε μια περιφέρεια με προοπτική να αγκαλιάζει τις ελπίδες και για τη νέα γενιά. Για μια Δυτική Μακεδονία που κοιτάζει μπροστά. Πάμε να αλλάξουμε τον τόπο μας. Για μια Περιφέρεια όπου δεν μένει κανένας πίσω.  Είμαστε αυτό που αξίζει να το πιστέψετε και δεν θα σας απογοητεύσουμε . Με σαφείς απαντήσεις με πράξεις και έργα».

Η προεκλογική ομιλία και παρουσίαση των υποψήφιων του συνδυασμού ‘Συμμαχία για την Ανάπτυξη’ πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Τέχνης, το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, παρουσία του εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Εορδαίας,  Παναγιώτη Πλακεντά, υποψήφιων, συγγενών, φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button