ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αναστάτωση στα Χανιά: Αυτοτραυματίστηκε σπάζοντας τζαμαρία ο 15χρονος μαθητής που τραυμάτισε συμμαθητή του

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε γυμνάσιο των Χανίων

Τέλος δεν έχουν τα επεισόδια σε γυμνάσιο των Χανίων με τη σχολική κοινότητα να είναι ανάστατη και τους γονείς και κηδεμόνες να ζητούν λύση εδώ και τώρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας στο σχολείο.

Σήμερα ο 15χρονος που γρονθοκόπησε και προκάλεσε ρινικό κάταγμα σε μαθητή του σχολείου επανήλθε στο χώρο, παρά το γεγονός ότι υπήρξε απόφαση για μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο.

Σαν μαινόμενος ταύρος έσπασε με μπουνιά τη τζαμαρία παραθύρου σχολικής αίθουσας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματιστεί και οι μαθητές να αρνούνται να μπουν στις σχολικές αίθουσες.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που διαμορφώθηκε είναι ότι στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία ενώ ο 15χρονος, αιμόφυρτος μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο νοσοκομείο Χανίων.

Να καθησυχάσουν τους μαθητές προσπάθησαν ανεπιτυχώς οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πολλοί από τους οποίους έχουν και οι ίδιοι πέσει θύματα υβριστικών και σωματικών επιθέσεων από τον μαθητή, ο οποίος από την περυσινή σχολική χρονιά παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς.  

Το προηγούμενο περιστατικό επίθεσης σε βάρος μαθητή ,στάθηκε αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή τόσο των γονέων και κηδεμόνων όσο και των εκπαιδευτικών του σχολείου, που επανειλημμένα είχαν απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ΚΕΔΑΣΥ, στο Συμβούλιο Ειδικής Αγωγής και στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ζητώντας λύση για τα συχνά επεισόδια που προκαλεί ο 15χρονος. Μάλιστα ο σύλλογος διδασκόντων κατέθεσε υπόμνημα στον εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβαση του.

«Το αίσθημα της ασφάλειας και το παιδαγωγικό το οποίο πρέπει να υπάρχει όσον αφορά την καθημερινότητα των παιδιών μας στο σχολείο όπου φοιτούν έχει χαθεί. Είχαμε αλλεπάλληλα περιστατικά ,είχαμε κάνει αυτά που οφείλαμε σαν σύλλογος, είχαμε καταθέσει και έγγραφη διαμαρτυρία στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας και μας απάντησε ότι όσα υποστηρίζουμε είναι υπερβολικά και ότι αυτό είναι ο μέσος όρος όλων των σχολείων. Σίγουρα τα γεγονότα δεν τον δικαίωσαν», δήλωσε στο περιθώριο παράστασης διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την ΕΛΜΕ έξω από την Εισαγγελία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Πέτρος Χατζησταύρος.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εδώ και μήνες έχει προβεί σε συγκεκριμένες αναφορές προς τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, ενώ πιεστικά φέρεται να ζητούσε τη λήψη δραστικών μέτρων από τη διεύθυνση του σχολείου. Για τα τεκταινόμενα στο εν λόγο γυμνάσιο είναι ενήμερη και η Ένωση Γονέων του δήμου Χανίων, με τον αντιπρόεδρο της κ. Μιλτιάδη Κλωνιζάκη να επισημαίνει ότι «το φαινόμενο δεν έχει να κάνει με τα παιδιά ή με ένα παιδί όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά με μια γενικότερη κατάσταση της οποία τα απόνερα ζούμε το τελευταίο διάστημα». 

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες τόσο προς την διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και προς το Συμβούλιο Ειδικής Αγωγής και την εισαγγελία ανηλίκων,  αναφέρονταν σε λεκτική και σωματική βία σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος μαθητριών. Η ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έκαναν λόγο για απαξίωση του προβλήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες που όχι απλά οδήγησαν στη συνέχιση του αλλά το όξυναν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button