Διεθνής επικαιρότητα

Νέα προκλητική δήλωση Ράμα: Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς

«Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς», τόνισε ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Klan, εμμένοντας στην «σκληρή γραμμή» μετά και τη συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος από την υποδοχή των ομοεθνών του στην Αθήνα, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στο παρελθόν η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχε ‘κατεβάσει τα παντελόνια’».

Ο Έντι Ράμα είπε ακόμη ότι οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ καλές, ενώ σε ερώτηση ως προς τους θεσμικούς ρόλους των δύο ηγετών απάντησε ότι «ως προς τους θεσμικούς ρόλους, είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο και είναι γνωστό ποιο είναι το αδιέξοδο…».

Ο δημοσιογράφος συμπλήρωσε ότι είναι η υπόθεση Μπελέρη, με τον Αλβανό Πρωθυπουργό να λέει ότι «και είναι κατανοητό ότι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική πλευρά διάβασε αυτή την υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης για εσωτερική κατανάλωση είναι δεδομένος και αποτυπώνεται στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι εμείς, ωστόσο, είχαμε ένα υπόγειο ρεύμα σε αυτές τις σχέσεις όταν τα πράγματα πήγαιναν κανονικά».

Επανέλαβε ότι «για εμάς δεν υπάρχει υπόθεση με αυτό το όνομα. Δεν υφίσταται… υπόθεση Μπελέρη.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς έχουν εξελιχθεί οι ελλονοαλβανικές σχέσεις, ο Έντι Ράμα απάντησε ότι «οι σχέσεις μας οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχε ‘κατεβάσει τα παντελόνια’ στην πολιτική της Ελλάδας».

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «και εσείς ανεβάσατε τα παντελόνια;» είπε: «Ίσως όχι. Πρέπει να υπάρχει μια αιτία που σήμερα να είμαστε σε μια άλλη κατάσταση».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button