ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αξίζει ένα τεράστιο «μπράβο» στους πυροσβέστες της Κρήτης

Οι πυροσβέστες της Κρήτης όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα απέδειξαν πραγματικά πως είναι δίπλα στον πολίτη καλώντας στην κυριολεξία να “βουτήξουν” στην φωτιά για να σώσουν ό,τι μπορεί ν να σωθεί

Ναι τους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο άλλα κυρίως τους αξίζει ο σεβασμός. 

Οι πυροσβέστες της Κρήτης όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα απέδειξαν πραγματικά πως είναι δίπλα στον πολίτη καλώντας στην κυριολεξία να “βουτήξουν” στην φωτιά για να σώσουν ό,τι μπορεί ν να σωθεί.

Με διαφορά λίγων ωρών η κινητοποίηση τους απέτρεψε τα χειρότερα σε Γόρτυνα, Κατωφύγι και Γεράκι.

Ναι, αυτός είναι ο ρόλος της πυροσβεστικής και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει των φιλότιμο αντρών και γυναικών της υπηρεσίας. Ο άψογος σχεδιασμός αλλά και η αμεσότητα τους είναι το στοιχείο που σίγουρα έκανε τους πολίτες να μην νιώσουν την μοναξιά ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους με την πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης να στέλνει το μήνυμα της ετοιμότητας και της μαχητικότητας.

Δυστυχώς το καλοκαίρι αυτό προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολο αν αναλογιστούμε την πληθώρα των πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες.

Για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα βρισκόμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου πυρομανών και άρρωστων ανθρώπων που μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να σκορπίσουν τον όλεθρο και τον τρόμο. Είναι τραγικό να ακούς ανθρώπους να λένε πως ευτυχώς που τα σπίτια τους δεν είναι κοντά σε δάση και αγροτικές καλλιέργειες. Ναι δυστυχώς εκεί φτάσαμε να θεωρούμε κατάρα το πράσινο.

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στο να είμαστε προσεκτικοί και κυρίως πριν μπούμε στην διαδικασία να κριτικάρουμε τα πάντα να θυμηθούμε πως η πυροσβέστες μας παρά τις ελλείψεις αλλά και τους μισθούς πείνας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μόνο σεβασμός λοιπόν και προσοχή! 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button