ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αντιδράσεις για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του Πλατανιά – «Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ζητούν να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, που θα συνέλθει σήμερα

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη σχολική κοινότητα και όχι μόνο εξαιτίας του σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει ή να συγχωνεύσει σε άλλες περιπτώσεις τμήματα σχολείων στον Δήμο Πλατανιά.

Μπροστά στον παραπάνω κίνδυνο να υποβαθμιστούν σχολεία στον Πλατανιά, οι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Πλατανιά κ. Δημήτριος Ανθούσης και Αντώνιος Ακρωτηριανάκης ζητούν να γίνει συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο επί του θέματος και να ληφθεί απόφαση καταδίκης.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Αποτελεί πρόκληση και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως λογική ο σχεδιασμός για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του Δήμου Πλατανιά και άλλων περιοχών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν ήδη συζητήσεις:

– Για το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου. Οργανικά είναι 7/θέσιο και συζητείται η λειτουργία του ως 5/θέσιο.

– Για το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου και τη μετατροπή του από 11/θέσιο σε 10/θέσιο.

– Για το Δημοτικό Σχολείο Μάλεμε και τη μετατροπή του από 6/θέσιο σε 5/θέσιο.

– Για το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ – Φουρνέ και τη μετατροπή του από 6/θέσιο σε 4/θέσιο (ήταν 5/θέσιο πέρυσι).

Αποτελεί πρόκληση -και από παιδαγωγική άποψη- να λαμβάνονται αποφάσεις με την υλοποίηση των οποίων θα στοιβάζονται 26 παιδιά (ή και περισσότερα σε άλλα σχολεία) σε ένα τμήμα με ένα δάσκαλο.

Αυτό δεν είναι το «νέο» σχολείο. Είναι ένα σχολείο που μας γυρίζει στο παρελθόν.

Ζητάμε να γίνει συζήτηση – ενημέρωση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά και να ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση καταδίκης οποιασδήποτε σχεδιαζόμενης μεταβολής.

Καλούμε επίσης τη σχολική κοινότητα του Δήμου Πλατανιά σε αγωνιστική κινητικότητα, προκειμένου να διεκδικήσει το δίκιο της, έτσι ώστε να μην προχωρήσει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.

Γιατί αποφάσεις για συγχωνεύσεις τάξεων μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button