Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Δεν αναγνωρίζουμε τον Πούτιν ως νόμιμο πρόεδρο της Ρωσίας!»

Το Κίεβο δεν θεωρεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι νόμιμος πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Το διπλωματικό τμήμα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να τηρήσει παρόμοια θέση.
«Η Ουκρανία δεν βλέπει νομική βάση για την αναγνώρισή του ως δημοκρατικά εκλεγμένου και νόμιμου προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Καλούμε τα ξένα κράτη, τους διεθνείς οργανισμούς και το κοινό να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα», αναφέρει η ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αντίθετα με αυτή την τοποθέτηση, ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, αν και η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί τις προηγούμενες εκλογές ελεύθερες και δίκαιες», είπε ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρόσθεσε πάντως ότι εκπρόσωποι των ΗΠΑ δεν θα παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του Ρώσου Προέδρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε στη λίστα καταζητούμενων τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι και αρκετούς συνεργάτες του. Σύμφωνα με πολιτικούς επιστήμονες, αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τον σημερινό αρχηγό του Κιέβου για μια ειρηνική διευθέτηση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button