ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ανείπωτος θρήνος για την οικογένεια του Μιχάλη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο: Το μήνυμα του τραγικού πατέρα – Όλοι μιλούν για τον σπάνιο χαρακτήρα του (vid) 

ακρόαση άρθρου

Ανείπωτος θρήνος για την οικογένεια του Μιχάλη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο: Το μήνυμα του τραγικού πατέρα – Όλοι μιλούν για τον σπάνιο χαρακτήρα του (vid) 

Τη δύναμη και το μεγαλείο ψυχής, να στείλει μήνυμα στου νέους να προσέχουν όταν κρατούν τιμόνι στα χέρια τους, έστειλε ο ιερέας και πατέρας του άτυχου 20χρονου που χάθηκε στο τροχαίο δυστύχημα της περασμένης Δυετέρας, προσκρούοντας σε δέντρο , στο δρόμο μεταξύ Στέρνες και Ασήμι

Σπάει κόκαλα και ταυτόχρονα προκαλεί θαυμασμό, το κουράγιο ψυχής του Ιερέα Αντώνη Δουλγεράκη, του πατέρα που έχασε τον 20χρονο μοναχογιό του στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο δρόμο μεταξύ Στέρνες και Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας.

Στην Ευχαριστήα όπως αποκαλεί επιστολή του ο ιερέας και τραγικός πατέρας προσπαθώντας να μαζέψει τα κομμάτια της ψυχής του που διαμελίστηκε από τον πόνο και την οδύνη του χαμού του 20χρονου Μιχάλη, ευχαριστεί όσους στήριξαν την οικογένειά του σε αυτό το θρήνο, ζητώντας από τους νέους και τις νέες, όλα τα παιδιά του κόσμου όπως τονίζει… να προστατεύουν τις ζωές τους, όταν κρατούν τιμόνι στα χέρια τους.

«Αγαπητά μας παιδιά, φίλοι και γνωστοί του Μιχάλη μας και όλα τα παιδιά του κόσμου, απευθυνόμαστε σε εσάς  εκπροσωπώντας κάθε γονιό εκεί έξω που λατρεύει και αγωνιά για τα παιδιά του, λέγοντάς σας τα εξής: Όταν πιάνετε τιμόνι να είστε ξεκούραστοι και ΟΧΙ κουρασμένοι και νυσταγμένοι όπως δυστυχώς ήταν ο Μιχάλης μας».

Ο άτυχος 20χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του όταν το όχημα που οδηγούσε άγνωστο πως ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε δέντρο. Όπως αναφέρει ο τραγικός πατέρας και ιερέας, ο μοναχογιός του που σπούδαζε στην  Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού  και ήταν ένα πολύ αγαπητό και ήρεμο παιδί, πιθανόν ήταν κουρασμένος ή νυσταγμένος. Σε αυτή την επιστολή του με όση δύναμη μπορεί να έχει κάνει έκκληση, μια έκκληση στα νιάτα όταν για οποιοδήποτε λόγο αντιλαμβάνονται ότι δυσκολεύονται να οδηγήσουν, να μη διστάζουν να απευθύνονται στους δικούς τους.

«Δεν είναι ντροπή, αλλά μεγάλη ανδρεία  να πάρετε τη μαμά ή τον μπαμπά τηλέφωνο να έρθουν να σας βρουν όπου και να είστε για να σας φέρουν με ασφάλεια πίσω στο σπίτι σας! Σταματήστε να θεωρείτε προσβολή μια τέτοια σωτήρια κίνηση από μέρους σας. ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝ ΖΩΗ. Τα ίδια παραγγέλναμε στον φίλο και αδερφό σας τον Μιχάλη. Δυστυχώς όμως. Το κακό συνέβη και “Ρομφαία (σπαθί) διήλθε την ψυχή μας».

Το δυστύχημα με θύμα τον άτυχο Μιχάλη που με οδυρμό αποχαιρέτισαν οι γονείς του, οι αδελφές του, οι συγγενείς φίλοι και όσοι γνώρισαν τον σπάνιο χαρακτήρα του, αποτελεί μέχρι και σήμερα θέμα συζήτησης στην ευρύτερη περιοχή.

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα με τους νεκρούς από τροχαία

Με την Κρήτη μέχρι σήμερα να θρηνεί το χαμό 25 ανθρώπων, από του οποίους οι περισσότεροι νέοι, εκπαιδευτές οδήγησης μιλούν ευθέως για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και αντίληψης και όταν κρατάμε το τιμόνι, αλλά και όταν αφορά τα παιδιά μας και τις οδηγικές τους εμπειρίες πριν καν συμπληρώσουν το χρόνο για να μπορούν να  έχουν το δίπλωμα κυκλοφορίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ενόψει και του καλοκαιριού που κορυφώνονται τα γλέντια στην περιφέρεια του Ηρακλείου, απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα, καυτηριάζοντας τη λογική που τα τελευταία χρόνια θέλει, μετά τις 2 και 3 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα στα γλέντια ο κόσμος να μην γλεντάει αλλά σε ομάδες, παρέες νέων να πίνουν κούπες μπροστά στην ορχήστρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ένας άνθρωπος να βρεθεί σε θέση να μην μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button