Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Αναβαθμίζεται η Υψηλή Γέφυρα του Ευρίπου -Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες

Σε συντήρηση και αναβάθμιση θα υποβληθεί η Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου (αναφέρεται και ως Νέα γέφυρα Χαλκίδας), ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών.

Το αντικείμενο του δημοπρατούμενου έργου, «Επιθεώρηση της Υψηλής Γέφυρας Ευρίπου, Εργασίες Συντήρησης-Αναβάθμισης αυτής», αφορά την μερική συντήρηση της γέφυρας, την επισκευή συγκεκριμένων βλαβών οι οποίες είχαν εντοπισθεί σε προηγούμενες επιθεωρήσεις, καθώς και ο έλεγχος / επιθεώρηση μεμονωμένων δομικών στοιχείων.

Το έργο υλοποιεί η Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14), της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης του έργου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.), οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Αρχικά καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήταν η Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 11.00 π.μ., και η αποσφράγιση θα γινόταν την ίδια ημέρα και ώρα 13:00 μ.μ..

Σύμφωνα, ωστόσο, με νέα απόφαση η ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών μετατέθηκε για την Τρίτη 9 Ιουλίου (11.00 π.μ.), ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει την ίδια ημέρα και ώρα 13.00 μ.μ..

Η μετάθεση της ημερομηνίας αποφασίστηκε διότι δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά την ημερομηνία και ώρα λήξης της αρχικής προθεσμίας.

Οι εργασίες

Οι εργασίες πρέπει να ενταχθούν στην εργολαβία επιθεώρησης /συντήρησης/αναβάθμισης της υψηλής γέφυρας Ευρίπου και σχετίζονται (στην πλειονότητά τους) με τη δομική και λειτουργική ασφάλεια του έργου. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αφορούν:

  • Αντικατάσταση με εφέδρανα υψηλής απόσβεσης, ιδιαίτερα ευνοϊκά έναντι σεισμού (λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σεισμικών συντελεστών στην περιοχή του έργου, από τον χρόνο εκπόνησης της αρχικής μελέτης μέχρι σήμερα).
  • Εγκατάσταση υδραυλικού δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων του καταστρώματος.
  • Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.
  • Οργάνωση συστήματος πυρόσβεσης.
  • Οργάνωση μέτρων πυρόσβεσης.
  • Αναβάθμιση του συστήματος αντικεραυνικής προστασίας/γειώσεων
  • Εγκατάσταση εορταστικού φωτισμού

Η Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου είναι καλωδιωτή γέφυρα πάνω από τον πορθμό του Ευρίπου στην Εύβοια, και αποτελεί τμήμα της οδικής παράκαμψης της Χαλκίδας, ενώνοντας τη βοιωτική ακτή κοντά στο εργοστάσιο τσιμέντων με την ευβοϊκή στο λόφο Μπαταριά, μέσω του Αυτοκινητοδρόμου Σχηματαρίου-Χαλκίδας.

Έχει συνολικό μήκος 694,5 μέτρα, ωφέλιμο πλάτος 12,5 μέτρα και ελεύθερο ύψος 34,5 μέτρα. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το Μάιο του 1985 και ολοκληρώθηκε το 1993.

Πηγή: carandmotor

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button