Διεθνής επικαιρότητα

Αμοργός: Άφαντος για 11η ημέρα ο Αμερικανός τουρίστας – Γιατί ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους του νησιού η σύντροφός του

Αγνοούμενος παραμένει για 11η ημέρα ο Αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις αρχές να «σαρώνουν» το νησί για να εντοπιστούν τα ίχνη του, την ώρα που ο δήμαρχος του νησιού με νέες του δηλώσεις σημείωσε ότι προωθείται εφαρμογή στίγματος μέσω κινητού για παρόμοια περιστατικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ελευθέριος Καραΐσκος είπε ότι ο τουρίστας «έρχεται χρόνια στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις έρευνες, δήλωσε πως συνεχίζουν να τον αναζητούν δυο κλιμάκια, ένα της τοπικής αστυνομίας, καθώς και ένα από την Νάξο, ενώ συμμετέχει και πραγματογνώμονας όπως και δυο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

«Υπήρξε κινητοποίηση από όλα τα σώματα και από την αστυνομία και την πυροσβεστική και από το λιμεναρχείο. Υπήρχε και ελικόπτερο. Στις έρευνες την πρώτη μέρα υπήρχαν εναέρια μέσα, αυτά τα drones γενικά και διασώστες και εθελοντές και με πλωτά μέσα. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, ειδικά τις πρώτες μέρες και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουνε το έργο της έρευνας και της διάσωσης, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ λόγω του καύσωνα», είπε ο δήμαρχος Αμοργού.

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο το έχουμε κι εμείς και είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε, προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες μας, είναι το θέμα με τα κινητά. Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς που εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’ αυτού είχαμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή, ώστε να εντοπίζονται άμεσα είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μας το προσφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγγνώμη της συντρόφου του

Παράλληλα, η σύντροφος του αγνοούμενου με ανάρτησή της σε ομάδα του νησιού είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ συνδράμουν ειδικοί από την Καλιφόρνια που έχουν κύρια ασχολία τους τα drones.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη σήμερα. Νιώθω πάντα κοντά μου τον Άλμπερτ», αναφέρει.

Λίγο νωρίτερα η γυναίκα είχε ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις της στην New York Post, στις οποίες είχε κατηγορήσει τις αρχές για αδράνεια και αδιαφορία.

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του», ανέφερε η σύντροφος του αγνοούμενου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button