ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αλλάζει σταδιακά όψη η Πλατεία Ελευθερίας – Κλείνει τμήμα της Αβέρωφ – Δείτε εικόνες από την εξέλιξη των εργασιών

Δείτε φωτογραφίες από την εξέλιξη των έργων, που προχωράνε σε γοργούς ρυθμούς

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας ενώ στόχος της δημοτικής αρχής Ηρακλείου είναι να παραδοθεί το μεγαλύτερο μέρος της, στα τέλη Νοεμβρίου.  Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί το δυτικό τμήμα της, οπότε θα αναπτυχθούν και πάλι τα τραπεζοκαθίσματα , μετά από τρεις περίπου μήνες ταλαιπωρίας των Ιδιοκτητών καφέ.

Απόψε το βράδυ θα γίνουν νυχτερινές εργασίες για τις ανάγκες αρδευτικών δικτύων και δικτύων ηλεκτροφωτισμού, με το τμήμα της οδού Αβέρωφ να κλείνει από τις 23.00 το βράδυ μέχρι τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας.  Την κατανόηση των δημοτών ζητά η δημοτική αρχή ενώ οι οδηγοί καλούνται να τηρούν τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Η εκτροπή κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω των οδών Πεδιάδος, Πανιέρη και Ανωπόλεως.

  
 Αλλάζει σταδιακά όψη η Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης της , με το ξήλωμα των μαρμάρων, των χαμηλών φωτιστικών, του φθαρμένου εξοπλισμού και όχι μόνο. Στη θέση των μαρμάρων τοποθετείται τοπική πέτρα, ενώ ενισχύονται τα στοιχεία πρασίνου.
Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί το δυτικό τμήμα της, εξέλιξη που αποτελεί ανάσα για τους Ιδιοκτήτες καφετεριών οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν και πάλι χρήση του επίμαχου χώρου, μετά από χρονικό διάστημα τριών περίπου μηνών.
 
Για τις ανάγκες διέλευσης των αρδευτικών δικτύων αλλά και των δικτύων φωτισμού, κλείνει η οδός Αβέρωφ στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας , από τις 11 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας, με τον αντιδήμαρχο να ζητά την κατανόηση των πολιτών.
 
Εντωμεταξύ, ζητήματα στατικότητας προκύπτουν στους πυλώνες φωτισμού στην Πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο τεχνικής έκθεσης, με τον αντιδήμαρχο να εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης τους, ενώ προς τη κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθεί συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

plateia elefterias5.jpg

 
Όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σισαμάκης στα τέλη Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες μπροστά από τον χώρο των καταστημάτων, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου ενάμιση μήνα.
 
Η σύμβαση του έργου εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας υπεγράφη στα τέλη Οκτωβρίου από τον Βασίλη Λαμπρινό.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αποσκοπεί στην αλλαγή της αισθητικής εικόνας της Πλατείας και των περιβαλλοντικών συνθηκών της, με το έργο να κουμπώνει αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά με το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιώργο Σισαμάκη, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολο του το πρώτο δίμηνο του 2025.

plateia elefterias5.jpg

 
Πρόκειται για μια Πλατεία η οποία δεν …αγαπήθηκε από μια μεγάλη μερίδα Ηρακλειωτών, οι οποίοι καυτηρίαζαν κυρίως την εικόνα των μαρμάρων και των φωτιστικών, όπως και τις δεκάδες παγίδες ατυχήματος. 
 
Πρόκειται για παρεμβάσεις που στοχεύουν τόσο στη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες όσο και στη βελτίωση του μικροκλίματος, αυξάνοντας το αστικό πράσινο. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button