ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

«Meteora MTB Race 2024 – Βασίλης Ευσταθίου»: Στην αγκαλιά των Ιερών Βράχων μια μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Την Κυριακή 19 Μαίου η ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Μετεώρων και η «Cycling Hellas», συνδιοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά τον ποδηλατικό αγώνα MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την επωνυμία “ 6th Meteora MTB race 2024- Βασίλης Ευσταθίου” στην γραφική περιοχή των Μετεώρων. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αθλητή και Φίλου Βασίλη Ευσταθίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Βασίλη και την οικογένεια του.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής των Μετεώρων , αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Την Κυριακή 19 Μαίου: Η εκκίνηση δίνεται από την Κεντρική Πλατεία Καστρακίου και οι ποδηλάτες ακολουθούν 2 διαδρομές την Short race – μικρή διαδρομή 17 χιλ και Full race – την μεγάλη διαδρομή 32 χιλιομέτρων. Μετά από συνεχή πέρασμα μονοπατιών γύρω από τα Ιερά βράχια των Μετεώρων η διαδρομή ολοκληρώνεται στο αρχικό σημείο. Ο αγώνας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80% διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, αλλά περιλαμβάνει χωμάτινο και οδοστρωμένο τεραίν. Στον αγώνα συμμετέχουν ΟΡΕΝ αθλητές σε πολλές κατηγορίες από 15 ετών και άνω καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Οι διοργανωτές έχουν ολοκληρώσει έγκαιρα όλες τις προετοιμασίες του αγώνα, προκειμένου να πετύχουν μια άψογη ποδηλατική εκδήλωση, ακόμα καλύτερη από τις 5 προηγούμενες που άφησαν όλους με τις καλύτερες εντυπώσεις! Το αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους 500 αθλητές και φίλοι της ορεινής ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Αθλητές,συνοδοί, παράγοντες φίλοι του αθλήματος αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή!

Οι εμπνευστές, ακούραστοι εθελοντές, αθλητές ποδηλασίας και κάτοικοι της Καλαμπάκας ο Λαγούδης Παναγιώτης και ο Μπαταλογιάννης Χρήστος έχουν επιμεληθεί τις διαδρομές του αγώνα. Μαζί με τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ την Cycling Hellas έχουν αναλάβει όλη τη διοργάνωση, το συντονισμό του αγώνα και έχουν επιμεληθεί όλα τα τεχνικά θέματα. Όλα είναι πανέτοιμα για την υποδοχή των αθλητών!

Η Καλαμπάκα, το Καστράκι, ο Δήμος Μετεώρων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται στο προσκήνιο της υποδοχής και της φιλοξενίας των αθλητών! Η διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους Τοπικούς άρχοντες Δήμο Μετεώρων, Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΕΚΑΒ, Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων και άλλους εθελοντές, φορείς και επαγγελματίες για την πολύτιμη υποστήριξη και άψογη συνεργασία!

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε όλους που θα παραβρεθούν και επιθυμούμε να προσφέρουμε σε όλους αθλητές, παράγοντες, φίλους της ορεινής ποδηλασίας, μια ευχάριστη ποδηλατική εμπειρία και αξέχαστες στιγμές στον ιερό τόπο των Μετεώρων!

Περισσότερες πληροφορίες https://cyclinghellas.gr/el/agones

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button