ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ακρίβεια: «Πικρός» ο καφές που σερβίρεται από την 1η Ιουλίου – Σε αδιέξοδο η εστίαση μετά την εκτόξευση του ΦΠΑ (vid)

ακρόαση άρθρου

Οικονομία

Ακρίβεια: «Πικρός» ο καφές που σερβίρεται από την 1η Ιουλίου – Σε αδιέξοδο η εστίαση μετά την εκτόξευση του ΦΠΑ (vid)

Τσουχτερή η τιμή μετά την επαναφορά του ΦΠΑ στο 24%

Πικρός λόγω τιμής είναι πλέον ο σερβιριζόμενος καφές από την 1η Ιουλίου καθώς ο ΦΠΑ από το 13% επανέρχεται στο 24%, οδηγώντας σε αδιέξοδο τον κλάδο της εστίασης καθώς αδυνατούν να απορροφήσουν τις νέες αυξήσεις.

Και στην Κρήτη καταγράφονται αντιδράσεις στις τάξεις των επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης, με την Μαρία Αντωνακάκη να δηλώνει ότι θα επιδιώξουν επαφές στα αρμόδια υπουργεία, διεκδικώντας έναν ενιαίο ΦΠΑ στην εστίασης στο 13%.

Έως και ένα ευρώ ακριβότερος ο καφές για όσους καταναλωτές τον απολαμβάνουν καθήμενοι, καθώς ο ΦΠΑ επανέρχεται από το 13% στο 24%, με τις εξελίξεις να έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον χώρο της εστίασης.

Και ο ελληνικός καφές θα είναι… πικρός και στα συνοικιακά καφενεία, με τους θαμώνες να σχολιάζουν την αύξηση στον καφέ και στην καθημερινή τους συνήθεια.

Όπως δηλώνει η κ. Αντωνακάκη, η αύξηση θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή καθώς αρκετοί Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δεν μπορούν να αντέξουν άλλες αυξήσεις, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υπάρξει ενιαίος ΦΠΑ 13% στην εστίαση.

Επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης κάνουν λόγο για δυσβάστακτο μέτρο, σχολιάζοντας τον ΦΠΑ… δύο ταχυτήτων καθώς ο πελάτης που δεν θα τον καταναλώσει στο κατάστημα θα τον πληρώνει φθηνότερα.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button