ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αγρότες της Ιεράπετρας ζητούν συνάντηση με τον νέο ΥπΑΑΤ Κώστα Τσιάρα: «Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται πραγματικά στο τέλμα του»

«Ως Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας και εκπροσωπώντας τη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή με θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Ελλάδα, επιδιώκουμε να είμαστε δίπλα σας σε αυτό το εγχείρημα (…) και αναμένουμε άμεσα να ορίσετε μια συνάντηση γνωριμίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη του Συλλόγου

Με επιστολή με την οποία καλωσορίζουν τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα στα νέα του καθήκοντα, οι αγρότες της Ιεράπετρας απαριθμούν ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις, αλλά και μια συνάντηση γνωριμίας μαζί του. Όπως αναφέρουν στην επιστολή: 
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σας ευχόμαστε ολόψυχα μία δημιουργική και εποικοδομητική θητεία σε αυτό. 

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε ως χώρα μία ενιαία και στοχευμένη αγροτική πολιτική, μία πολιτική που θα εκπέμπει ξεκάθαρα μηνύματα για το πώς οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα στον αγροτικό κλάδο της πατρίδα μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση που αναλαμβάνετε είναι πολύ κρίσιμη και πώς οι αποφάσεις σας θα καθορίσουν τη ζωή στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας μας καθώς από τον πρωτογενή τομέα δεν εξαρτώνται μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι (αγρότες) αλλά εξαρτώνται κυρίως οι καταναλωτές. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας ασφαλίσουμε την επάρκεια αγροτικών προϊόντων και να αποφύγουμε μία διαφαινόμενη επισιτιστική κρίση για τα επόμενα χρόνια.

Κρίσιμα θέματα καθημερινότητας, όπως

-ο έλεγχος των εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες για υπολείμματα φυτοφαρμάκων,

-ο έλεγχος της διαδρομής των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι, επάρκεια- διαχείριση εργατών γης, κ α.

Ζητήματα επίσης μεσοπρόθεσμου ορίζοντα όπως:
-η διαχείριση του νερού,

-η αναμόρφωση του κανονισμού ΕΛΓΑ,

-η διαύγεια στις επιδοτήσεις χωρίς αποκλεισμούς σε καλλιέργειες,

-η μείωση κόστους παραγωγής (ενέργεια – εφόδια ) κ.α.

Αλλά και μακροπρόθεσμοι στόχοι όπως: 

-είναι η μετάβαση και χρήση ευφυούς γεωργίας,

αξιοποιώντας πρωτίστως την υπάρχουσα τεχνογνωσία και εμπειρία, η οποία είναι απόλυτη προσαρμοσμένη στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες της χώρας μας και όχι αναγκαστικά στη μεταφορά γνώσης από χώρες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα δεδομένα της Ελλάδας.

Κύριε Υπουργέ, από τα παραπάνω θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί επιπλέον χρόνος και πως ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται πραγματικά στο τέλμα του, με ό,τι αυτό συνάγεται για την ελληνική κοινωνία». 

Τέλος, εμείς ως Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας και εκπροσωπώντας την μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή με θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Ελλάδα, επιδιώκουμε να είμαστε δίπλα σας σε αυτό το εγχείρημα ώστε να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση και πρόταση που θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση και γι’ αυτό αναμένουμε άμεσα να ορίσετε μια συνάντηση γνωριμίας, για ανάλυση όλων των προηγούμενων.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας σύντομα και πάλι σας ευχόμαστε ότι καλύτερο στην θητεία σας στο ΥπΑΑΤ.

Ο προέδρος και ο γ. γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Γαϊτάνης Ιωάννης και Βιαννιτάκης Μιχαήλ». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button