ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Colwyn Thevarten – Τα συλλυπητήρια της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Colwyn Τrevarthen είχε ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Colwyn Trevarthen από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή στις 2 Iουλίου 2024

Ο Colwyn Trevarthen εκλέχθηκε Λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου το 1971 ενώ δύο χρόνια αργότερα (1973) εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής και το 1984 Τακτικός Καθηγητής. Από το έτος 1996, ο Colwyn Trevarthen ήταν Ομότιμος Καθηγητής της Ψυχολογίας του Παιδιού και της Ψυχοβιολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Το ίδιο έτος,  ο Colwyn Τrevarthen ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, ήταν Επίτιμος Διδάκτορας των Πανεπιστημίων του Ανατολικού Λονδίνου, του Εδιμβούργου και του Strathclyde και εκλεγμένο μέλος της Νορβηγικής Ακαδημίας Επιστήμης και Γραμμάτων, της Βασιλικής Εταιρείας του Εδιμβούργου, πολλών επιστημονικών εταιρειών και διεθνών οργανισμών. Είχε διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που το είχε επισκεφτεί πολλές φορές.

O Colwyn Trevarthen υπήρξε επιστήμονας με παγκόσμια αναγνώριση, πρωτοπόρος στο χώρο της μελέτης της ανθρώπινης ανάπτυξης και η έρευνα του, δημοσιευμένη σε παγκόσμια συνέδρια, περιοδικά και συλλογικούς τόμους, τον κατέστησε επιστήμονα διεθνούς βεληνεκούς. Ο ίδιος μελέτησε συστηματικά τον αναπτυσσόμενο άνθρωπο συνθέτοντας, με ένα μοναδικό χάρισμα, ερευνητικά ευρήματα και θεωρητικές ιδέες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Ως δάσκαλος, ο Colwyn Trevarthen ήταν χαρισματικός, ευαίσθητος και αφοσιωμένος ενώ ως άνθρωπος, ήταν υποστηρικτής της λιτής ζωής, λάτρης της φύσης και της μουσικής, εραστής του διαλόγου, αυθόρμητος και σεμνός.

Ως επιστήμονας και πανεπιστημιακός δάσκαλος αφήνει παρακαταθήκη τόσο το υψηλοτάτου επιπέδου επιστημονικό του έργο όσο και τους μαθητές και συνεχιστές του.

Τα μέλη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button