ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έφη Αχτσιόγλου: Κάλεσμα από την Κρήτη για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ

Το πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του κόμματος παρουσίασε από την Κρήτη η Έφη Αχτσιόγλου

Το πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στην Κρήτη, η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Από το ιστορικό καφέ του Δημοτικού Κήπου, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία, παρουσία τοπικών στελεχών, φίλων και μελών της παράταξης, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του κόμματος, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη για τη συμμετοχή των μελών στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

Στόχος της είναι, όπως τόνισε ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορέσει να δώσει μια άλλη προοπτική στην ελληνική κοινωνία, η οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, είναι εγκλωβισμένη σε μια σκληρή καθημερινότητα.

«Το είδαμε όλοι αυτό το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, με τη βία, με την οικονομική κρίση και την κρίση ακρίβειας, με τις πολύ κακές εργασιακές συνθήκες. Να μπορέσει, λοιπόν, η ελληνική κοινωνία να δει μια εναλλακτική διαδρομή, ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για μια άλλη προοπτική κι αυτό μπορεί να το πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εφόσον βέβαια ανασυνταχθεί και λειτουργικά για να είναι αποτελεσματικός», δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος.

Στο περιθώριο της ομιλίας της, έκανε επίσης λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία. Ιεραρχώντας τις προτεραιότητές της, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους, ενώ μίλησε ακόμα για παραγωγική ανασυγκρότηση και σωστή χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το ένα ζήτημα είναι το κράτος, η λειτουργία του οποίου είναι απολύτως απογοητευτική. Το κράτος έχει αποδειχτεί ότι είναι ένας τεράστιος μηχανισμός διασπάθισης δημόσιου χρήματος, ρουσφετολογικών προσλήψεων και την ώρα της κρίσεως είναι απών. Χρειάζεται μια σοβαρή ανασύνταξη, ώστε το κράτος να λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν καλύτεροι μισθοί και πλήρη εργατικά δικαιώματα, ενώ αναφέρθηκε στην προστασία των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Από τα Χανιά, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες. Σχολιάζοντας τις σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της παράταξης, είπε ότι ο διάλογος είναι υψηλού επιπέδου και η συμπεριφορά εξαιρετικά συντροφική.

Η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου τη διήμερη περιοδεία της στο νησί με ομιλία στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button