Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Έτοιμη νέα δεξιά ομάδα, «θα γίνει η ισχυρότερη στην Ευρώπη!»

Ανακοίνωσε και επίσημα τον σχηματισμό μιας νέας δεξιάς πολιτικής ομάδας ο Βίκτορ Όρμπαν. Ο σχηματισμός περιλαμβάνει το «Κόμμα Ελευθερίας» της Αυστρίας με επικεφαλής τον Χέρμπερτ Κίκλ και το τσεχικό κόμμα ANO 2011 του πρώην πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τη Βιέννη όπου νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση των ηγετών. Άπαντες δεσμεύτηκαν να σχηματίσουν ένα συνασπισμό ο οποίος «θα είναι ο ισχυρότερος δεξιός συνασπισμός στην Ευρώπη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Υπογράφηκε ένα πατριωτικό μανιφέστο για το μέλλον της Ευρώπης στο οποίο δηλώνουν πως «η ΕΕ έχει στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων και τώρα εκπροσωπεί συμφέροντα που έρχονται σε αντίθεση με τη βούληση των εθνών, των περιφερειών και των μικρών κοινοτήτων».

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι ο ισχυρότερος δεξιός συνασπισμός στην Ευρώπη. Οι ισχυρότερες δεξιές δυνάμεις από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία κάθονται μπροστά σας», είπε χαρακτηριστικά ο Όρμπαν.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η νέα πολιτική συμμαχία θα γίνει σύντομα η μεγαλύτερη δεξιά παράταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Δημιουργούμε έναν πολιτικό σχηματισμό που, κατά την πεποίθησή μου, θα γίνει πολύ σύντομα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή παράταξη. Αυτό θα συμβεί μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο Όρμπαν στη συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, τονίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα και τον πιθανό αντίκτυπο αυτού του νέου συνασπισμού για την ευρωπαϊκή πολιτική.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button