Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Έργο πνοής για το Σιδηρόκαστρο η Αναβάθμιση & Επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου


Έργο πνοής για το Σιδηρόκαστρο αναμένεται ν’ αποτελέσει η αναβάθμιση – επέκταση του Διυλιστηρίου Σιδηροκάστρου, προϋπολογισμού 2.594.900 ευρώ, η Προγραμματική Σύμβαση σύμβαση του έργου υπεγράφη μεταξύ ΔΕΥΑΣΙ – ΑΝΕΣΕΡ.


«Αυτό το έργο αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς και στενής συνεργασίας μεταξύ της ΑΝΕΣΕΡ και της ΔΕΥΑΣΙ. Θα βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής σε περισσότερους από 6000 συμπολίτες μας στον Δήμο Σιντικής», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

«Δικαιώνονται οι συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σιντικής. Είναι ένα πολύ σημαντικό και υπερσύγχρονο έργο, που είναι απαραίτητο για την περιοχή μας και που για δεκαετίες δεν υλοποιούνταν», δήλωσε από την πλευρά ο δήμαρχος, Φώτης Δομουχτσίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΔΕΑΣΙ Παύλο Κορωνίδη, το έργο θα έχει πολύ μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας διύλισης επιφανειακού νερού με σύστημα μεμβρανών υπερδιήθησης, προκειμένου να προσφέρει καθαρό και ποιοτικό νερό στους δημότες. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί και φωτοβολταϊκός σταθμός για να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία στο Διυλιστήριο, ενώ ταυτόχρονα θα συνδράμει και στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς θα ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας από τις υδρευτικές γεωτρήσεις.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ – Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button